Lauko teniso turnyre fortūna šypsojosi svečiams

tenisas kaune
Vėlų sekmadienio vakarą, pasibaigus paskutiniesiems mačams, medaliais ir paguodos prizais buvo apdovanoti  geriausiai turnyre pasirodę žaidėjai – pagrindinė Šakių teniso klubo „Rebė“ taurė iškeliavo į Marijampolę, ją „Hard“ pajėgumų grupėje iškovojo Lukas Linkus (penktas iš dešinės). M. Aleksos nuotr.

Savaitgalį praūžė lauko teniso Vienetų turnyras Šakių teniso klubo „Rebė“ taurei laimėti. Šeštadienį tenisininkai varžėsi Šakiuose, o sekmadienį, užklupus lietui, kovos buvo tęsiamos uždaruose kortuose Kaune.
 
Turnyro organizatorius Mantas Aleksa džiaugiasi, kad jau tradicija tampančios, trečią vasarą iš eilės vykstančios varžytuvės ir toliau sėkmingai pritraukia lauko teniso mėgėjus. Šiais metais turnyre varžėsi 24 dalyviai, jėgas išbandę trijose pajėgumų grupėse – „Light“ (silpniausia), „Middle“ (vidutinė) ir „Hard“ (stipriausia).

Pasak M. Aleksos, žvelgiant į trejų metų tendencijas, šios išlieka panašios – kasmet surenkamas optimalus dalyvių skaičius, apsiribojant kiek daugiau nei pora dešimčių žaidėjų – jo praplėsti neleidžia kukli infrastruktūra, mat Šakiuose turime vos du lauko teniso kortus. Dauguma besivaržančiųjų – svečiai, į varžytuves atvykę iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Anot organizatoriaus, nors lauko tenisas po truputį populiarėja ir tarp vietinių, tačiau dažniausiai jis žaidžiamas tik pramogai. Norint paruošti šakiečius turnyrams, reikėtų profesionalaus trenerio ir uždaro korto, kad treniruotės galėtų vykti ne tik šiltuoju sezonu.

Tiesa, trečiasis turnyras išsiskyrė tuo, jog čia varžėsi vienas ukrainietis. Šiuo metu Šakiuose gyvenantis devyniolikmetis Volodimyr Matvieiev tėvynėje lankė lauko teniso užsiėmimus, tad M. Aleksa vaikinui pasiūlė atgaivinti įgūdžius – pakvietė dalyvauti turnyre nemokant startinio mokesčio.

Sužaidus paskutiniuosius mačus paaiškėjo, jog „Light“ grupėje „Rebė“ taurę iškovojo kaunietis Paulius Vaikasas, sidabru pasipuošė vilnietis Erikas Arlauskas, o bronza atiteko marijampoliečiui Mindaugui Gelčiui. „Middle“ kategorijoje čempiono taurė iškeliavo Marijampolėn – ją iškovojo Aidas Butanavičius, sidabro medaliu džiaugėsi kidulietis Tadas Račiūnas, o trečiąją vietą iškovojo panevėžietis Meldas Valantas. Na, o pačioje stipriausioje  – „Hard“ grupėje – „Rebė“ taurė buvo įteikta marijampoliečiui Lukui Linkui, sidabru sutvisko panevėžietis Mantas Vaznonis, o bronza – iš Druskininkų atkeliavęs Povilas Kašinskas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.