Stovykloje ir sportavo, ir meditavo

dziudistai2Rugpjūčio pabaigoje Vidmanto sodyboje prie Liškiavos ežero (Varėnos rajonas) į keleto dienų vasaros stovyklą rinkosi Lietuvos Džiudžitso ir Kobudo federacijos (LDKF) sporto ir poilsio stovykla. Joje poilsiavo ir klasikinio džiudžitso techniką tobulino ne tik sportininkai iš Kauno, Jurbarko, Marijampolės, bet ir Šakių Džiudžitso ir Kobudo sporto klubo „Ošimas“ vadovas Vytautas Smirnovas bei jo mokiniai.

Nuotr. Stovyklos dalyviai ne tik tobulino džiudžitso techniką, bet ir smagiai poilsiavo gamtos apsuptyje.

Daugiau nei 50 stovyklautojų įdomiai ir turiningai leido laisvalaikį: irstėsi valtimi, plaukiojo vandens dviračiais, maudėsi ežere, kiekvieną vakarą žiūrėjo kino filmus apie Rytų kovos menus ir sveikatos stiprinimą, išnaudojo visus pirties privalumus: kaitino kūną ir gaivino sielą, daug dėmesio skyrė sportinio meistriškumo tobulinimui. LDKF prezidentas Olegas Sitnikovas demonstravo klasikinio džiudžitso techniką, supažindino su Lietuvos džiudžitso egzaminų pakoreguota programa. LDKF viceprezidentas Vytautas Smirnovas didesnį dėmesį skyrė ZEN meditavimo pratyboms, kurios, pasak jo, geriausia priemonė proto nuskaidrinimui. „Jeigu turėsime tvirtą centrą ir aiškų protą - mūsų gyvenimas taps darnus, - tvirtino V.Smirnovas.
 
Marijampolės džiudžitso sporto klubo „Drakonas“ vadovas Raimundas Kazelis supažindino su Šaulino vienuolyno 8 kvėpavimo ir sveikatos stiprinimo pratimais, o Jurbarko džiudžitso sporto klubo „Pantera“ vadovas Mindaugas Smirnovas supažindino su „rytine jėga“ ir jogos pratimu Saulės pasveikinimu. Stovykloje dalyvavęs Šakių džiudžitso ir kobudo sporto klubo „Ošimas“ instruktorius Egidijus Šimatonis demonstravo Kobudo (ginklų) ir Jo (lazdos) techniką. Combat-Jitsu meistras Valodė Atmonavičius mokė, kaip apsiginti nuo chuliganų, puolančių su peiliu rankose. Taip pat vaikai turėjo galimybę susipažinti ir su šaunamaisiais ginklais.

Džiudžitso ir Kobudo sporto klubo „Ošimas“ vadovas informavo, kad nuo rugsėjo 7 dienos prasidės džiudžitso technikos ir ZEN meditavimo pratybos, kurių metu bus ruošiamasi ne tik sportinėms varžyboms, bet ir šio sporto technikos demonstravimo renginiams, meistriškumo kėlimui. Taip pat šiais mokslo metais bus formuojama nauja džiudžitso sportininkų grupė ir Marijampolės profesinio rengimo centre Kudirkos Naumiesčio skyriuje. Pasak V.Smirnovo, sportinė veikla, turinti stiprų pamatą gali, palaipsniui plėstis ir duoti daug gerų rezultatų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.