Iš žiemos treko Kelmėje šakiečiai grįžo ne tuščiomis

planciunasVasario 12 dieną vykusiose automobilių ir motociklų žiemos treko lenktynėse ant ledo „Kelmė 2012“ dalyvavo ir prizines vietas pelnė gausus būrys šakiečių.

Vasario 12 dieną Kelmėje vyko jau antrasis žiemos treko etapas. Ankstesnį savaitgalį šakiečiai jėgas išbandė „Karpynės žiemoje“, o vasario 25 dieną toliau rungsis Kelmėje, trečiajame etape.

Antrajame etape tarp daugiau nei 80 dalyvių sėkmingai pasirodė ir šakiečiai, ne vienoje klasėje iškovoję prizines vietas. Priekiniais ratais varomų automobilių klasėje geriausiai pasisekė Giedriui Plančiūnui, važiavusiam „Renault Clio“. Jis užėmė pirmąją vietą. Pirmajame etape šioje klasėje buvęs pirmasis lukšietis Paulius Sprainaitis šįkart liko antrasis. Šakietis Marius Sutkus šioje klasėje savaitgalį užėmė aštuntąją vietą.

Galiniais ratais varomų automobilių klasėje nepralenkiamas buvo Richardas Martinkevičius, kuris su „Toyota MR2“ iškovojo pirmąją vietą. Kęstutis Jankauskas toje pačioje klasėje, važiuodamas „BMW325“, užėmė trečiąją vietą. Keturiais ratais varomų automobilių klasėje pirmoji vieta atiteko „Nissan Sunny“ važiavusiam Ignui Domeikai. Šis sportininkas „laisvoje“ klasėje, kur važiuojama padangomis su savadarbiais dygliais, užėmė penktąją vietą. Čia geriausiai sekėsi šakiečiui Tadui Viliūšiui su „BMW 325“ užėmusiam pirmąją vietą. Antrasis liko Giedrius Plančiūnas, ketvirtasis – Richardas Martinkevičius.

Galu varomais keturračiais motociklais tarp šakiečių geriausiai sekėsi Vaclovui Damaičiui, užėmusiam antrąją vietą, bei Pauliui Blažauskui, laimėjusiam trečiąją vietą. Marijus Blažauskas šioje klasėje liko penktasis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.