Kriminalai (2016-03-15)

Apvogė
Kovo 7 d. policija gavo pranešimą iš Kidulių seniūnijos Jokeliškių kaimo gyventojo (19 m.), kad 7 val. iš automobilio „VW Golf“ pavogta magnetola „Pionier“, žemų dažnių kolonėlė, stiprintuvas „Blaupunkt“, du akumuliatoriai, užvedimo laidai, automobilio keltuvas, gesintuvas, įrankių dėžutė, vaistinėlė. Nuostolis 200 eurų.

Mirė
Kovo 7 d. apie 14 val. savo namuose Kidulių seniūnijos Bunikių kaime lovoje rastas vyro (55 m.) kūnas be išorinių smurto žymių. Kūnas tyrimui išgabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Jurbarko poskyrį.

Kovo 9 d. apie 6 val. savo sodyboje, esančioje Sintautų seniūnijoje, rasta mirusi moteris (52 m.). Kūnas be išorinių smurto žymių. Kūnas tyrimui išgabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Jurbarko poskyrį.
 
Sumušė
Kovo 9 d. Šakių ligoninė pranešė policijai, kad kreipėsi Gotlybiškių kaimo gyventoja (25 m.), kurią galimai sumušė sugyventinis (36 m.).

Kovo 11 d. apie 14 val. Šakiuose, Draugystės tako gatvėje, sugyventinis (25 m.) smurtavo prieš savo sugyventinę (24 m.). Įtariamasis sulaikytas.

Apgadino
Kovo 11 d. apie 8 val. policijai pranešta, kad apgadinti Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro, esančio Šakiuose V. Kudirkos gatvėje, lietvamzdžiai, skardinio kamino sienelės, įėjimo į rūsį durys, išdaužtas pastato plastikinio lango stiklas. Turtas draustas, signalizacija įrengta. Nuostolis tikslinamas.

Smurtavo
Kovo 13 d. apie 2 val. prie klubo, esančio Šakiuose Bažnyčios gatvėje, kilusių muštynių metu buvo sumuštas vaikinas (26 m.), gyvenantis Užsienių kaime, bei Girėnų kaimo gyventojas (24 m.).

Kovo 13 d. apie 19 val. Sudarge, savo namuose, prieš moterį (64 m.) smurtavo sugyventinis (44 m.).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.