Į ką atsižvelgti perkant šaldytuvą namams?

saldytuvas muresta
Šaldytuvą mūsų laikais galima rasti praktiškai kiekvienuose namuose. Šie įrenginiai padeda ilgiau išlaikyti maisto produktų šviežumą ir apsaugo juos nuo greito gedimo. Tokiu būdu,  atsiranda galimybė saugiai laikyti didesnį maisto produktų kiekį ir naudoti juos tuomet kai atsiranda poreikis, o ne iš karto. Nežiūrint į tai, jog iš esmės visi šie įrenginiai atlieka vienodą funkciją, jie gali būti labai įvairūs tiek pagal savo dydžius, tiek pagal skyrių skaičius ir išdėstymą. Norint nusipirkti gerą šaldytuvą, kurio pakaks visai šeimai, rekomenduojama atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:
 
Šaldytuvų tipai. Čia galima išskirti kelis dažniausiai sutinkamus variantus:

Vienų durų šaldytuvai. Tai dažniausiai modeliai, kurie neturi šaldymo kameros ir nėra skirti maisto produktų užšaldymui ilgesniam laikui. Tokie šaldytuvai įprastai būna kiek mažesnių gabaritų, gali būti naudojami kartu su atskirais šaldikliais.

Šaldytuvai su šaldymo kameromis. Šiuose modeliuose dažnai yra dvejos durys (vienos viršuje, kitos apačioje). Už jų randasi šaldytuvo ir šaldymo kameros skyrius. Tai ko gero dažniausiai sutinkamas tipas šiuolaikiniuose namuose. Šaldiklio skyrius tokiais atvejais gali būti tiek viršuje, tiek ir apačioje.

Dviejų durų šaldytuvas. Šio tipo įrenginiuose yra dvejos vertikalios, lygiagrečiai einančios durys. Už vienų iš jų gali būti įrengtas šaldiklis, o už kitų šaldytuvas, tačiau pasitaiko modeliu be šaldiklio. Didesnė talpa ir gabaritai yra keli išskirtiniai bruožai, kuriais pasižymi tokie šaldytuvai, kaina jų taip pat dažnai būna kiek aukštesnė.

Šaldytuvų gabaritai. Šaldytuvų dydžių įvairovė leidžia pasirinkti variantą, kuris idealiai tiks jūsų interjerui, o įmontuojami modeliai gali būti pritaikomi ir prie virtuvės baldų. Savo ruožtu, atskirai statomi įrenginiai gali būti aukštesni, žemesni, platesni ar siauresni ir tokiu būdu tinka tiek vieno asmens būstui, tiek kelių asmenų šeimų namams.

Talpa. Šis veiksnys ne visada yra tiesiogiai proporcingas šaldytuvo gabaritams, tad į jį reikėtų atkreipti dėmesį. Tai yra tiksliausias būdas suprasti kiek produktų tilps į šaldytuvas ir keliems žmonėms jo užteks.

Užs.nr.d-0114

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.