Ligoninei – papildoma savivaldybės parama

ligonine
Nuotr. Nors Šakių ligoninei buvo skirtas papildomas 30 tūkst. eurų finansavimas, aiškinama, kad ši finansinė pagalba visų nuostolių nepadengs.


Šakių ligoninei paskutinio praėjusių metų tarybos posėdžio metu papildomai nuspręsta skirti 30 tūkst. eurų. Sprendimas priimtas, bet diskusijų šiuo klausimu buvo.
 
Aušrelė Pukinskienė priminė, kad ligoninei jau anksčiau buvo skirta daugiau nei 50 tūkst. eurų, tad ji domėjosi, kam konkrečiai ta suma buvo panaudota. Teiravosi tarybos narė, kam reikalingi ir dabar prašomi 30 tūkst. eurų.

A. Pukinskienė priminė ir tai, kad būtent tokios sumos prašė ir Zanavykų muziejus Amatininkų namo tvarkymui. Tačiau meras aiškino, kad suma su pridėtinės vertės mokesčiu išauga iki 90 tūkst., be to, ir investavus šias lėšas dar bus laukiama 200 tūkst. eurų investicijos. Tad kol kas nuspręsta palaukti ir bandyti pritraukti projektines lėšas. Mero nuomone, be projektinių lėšų savivaldybė tokio projekto, kaip Amatininkų namo sutvarkymas ir įrengimas, įgyvendinti tiesiog nepajėgi. Be to, E. Pilypaitis mano, kad nukreipdami tokias didžiules lėšas vienam kultūros objektui „neatrodytume adekvačiai“.

Pasak Biudžeto ir turto skyriaus vedėjos Egidijos Grigaitienės, ligoninei skirtos lėšos buvo panaudotos įstaigos išlaikymui bei išeitinėms kompensacijoms išmokėti. Meras Edgaras Pilypaitis tikslino, kad taryba, kaip įstaigos steigėja, neturėtų kratytis atsakomybės, o iš įkainio išeitinės kompensacijos, kaip aiškino meras, nerekomenduojamos mokėti ir pagal įstatymą.

Beje, ne vienam tarybos nariui rūpėjo, kodėl siūlymas ligoninei skirti papildomų lėšų nebuvo aptartas visuose komitetuose, o atsirado tik paskutinėmis minutėmis. Mindaugas Tarnauskas klausė, iš kokių lėšų skiriama 30 tūkst. eurų, o išgirdęs atsakymą, kad iš nevykdytos Regioninės plėtros programos, vėl klausė, o tai kaip bus kitais metais, nes tuomet Regioninės plėtros programos vykdymas bus gana įtemptas. Konkretaus atsakymo nebuvo.

Štai Valdas Stankūnas sakė, kad apskritai tiek daug investuoti į kultūros objektus galbūt net klaida, o Amatininkų namas ir ligoninė tiesiog nepalyginami.

„Be Amatininkų namo gyventojai tikrai gali saugiai gyventi“, – sakė jis.

Arvydas Šlėderis akcentavo, kad lėšos yra tiesiog pagalba įstaigai ir užbėgimas įvykiams už akių. Pasak jo, ligoninė šiuos metus baigė su 14 tūkst. eurų nuostoliu, prognozuojama, kad kitus metus gali tekti užbaigti su 40–50 tūkst. eurų nuostoliu, tad pabrėžė, kad ligoninė ir požiūris į ją turėtų būti prioritetas.

„Žinant ir bendrą šalies strategiją, kas gali paneigti, kad nebus toks laikas, kad tos įstaigos, kurios dirba nuostolingai, neliks už užbraukto brūkšnio ir joms nereikės uždarinėti skyrių?“ – retoriškai klausė tarybos narys.

Jis ragino galvoti apie ateitį, kad paskui nereikėtų uždaryti Chirurgijos skyriaus, panaikinti Reanimacijos ar Vaikų skyrius.

Pasak mero, net ir skirdami 30 tūkst. papildomą finansavimą tarybos nariai tik prisideda, bet nuostolių nedengia.

Eglė Dragūnaitytė svarstė: daug ar mažai lėšų ligoninei skiriama, galima matyti lyginant ne tik su Amatininkų namu, bet ir su parama krepšinio klubui.

Tomas Skaizgirys kalbėjo, kad svarbu ir kultūra, ir sportas, ir sveikatos apsauga, pridurdamas, kad svarbiausia – tinkamas prioritetų sudėliojimas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.