Diabetu sergantiems žmonėms – geros naujienos

jancaitiene
Nuotr. Šakių rajono cukralige sergančiųjų klubo „Linelis“ pirmininkės Birutos Jančaitienės dėka  sergantieji nelieka vieni su savo liga, bet buriasi ir gyvena aktyviai.

Šakių ligoninės salėje vykusio Šakių rajono cukralige sergančių klubo „Linelis“, vienijančio 126 narius, ataskaitinio susirinkimo metu pirmininkė Biruta Jančaitienė pateikė praėjusių metų veiklos ataskaitą. Ligoninės vyr. gydytojas Algirdas Klimaitis nudžiugino, pasiūlydamas klubui įsikurti po ligoninės stogu.
 
Ligoninės vyriausiasis gydytojas A. Klimaitis visus susirinkusius pasveikino sulaukus pavasario, linkėjo, kad sergantys diabetu būtų kuo savarankiškesni, anot jo, prie to prisideda ir klubas.

„Čia suėję dalinatės savo rūpesčiais, patirtimis, vienas kitą paremdami ir paguosdami laimite labai daug, ko kartais net pinigais nenupirksi“, – kalbėjo A. Klimaitis ir pridūrė, kad su klubo pirmininke B. Jančaitiene apžiūrėjo ligoninės patalpas, kuriose klubas galėtų įsikurti – antrame aukšte, buvusio Akušerijos skyriaus patalpose.

Susirinkę „Linelio“ nariai pritarė tokiam pasiūlymui, nes šiuo metu jie naudojosi kurčiųjų organizacijos patalpomis Gimnazijos gatvėje, bet šių patalpų nori ten įsikūręs Šakių vaikų dienos centras.

Apžvelgdama praėjusių metų veiklą B. Jančaitienė paminėjo, kad 2018m. buvo vykdomi du projektai. Projektui „Gera diabeto kontrolė – komplikacijų prevencija“ vykdyti iš savivaldybės gauta 2 tūkst. 100 eurų. Šios lėšos panaudotos transporto nuomai, priemonių įsigijimui, kabineto nuomai ir kt. Iš Šakių rajono sveikatos tarybos programos gautų lėšų klubo nariai lankė Šakių baseiną, kvietėsi lektorius.

Klubo „Linelis“ nariai praėjusiais metais vyko į ekskursiją po Alytaus kraštą, trys dalyvavo šešių dienų diabeto kontrolės mokymo stovykloje Druskininkuose, kaip ir kasmet, atstovai dalyvavo respublikinėse diabeto klubų sporto varžybose „Diabetas – ne kliūtis sportuoti“ Radviliškyje.

„Lankome sunkiai sergančius klubo narius ligoninėje, namuose, pasveikiname jubiliatus, atsisveikinome su išėjusiais į amžinybę“, – apie veiklą pasakojo B. Jančaitienė.

Klubo nariai renkasi kiekvieną ketvirtadienį klubo patalpose, kur aptaria naujausias žinias sveikatos srityje. B. Jančaitienė prisiminė, kad lapkričio mėnesį gražiai paminėta Diabeto diena, kad klubo nariai savanoriai per lapkričio mėnesį vykdė profilaktinių tyrimų akcijas. Iš viso atlikti 525 tyrimai.

Šią savaitę klubo „Linelis“ delegacija vyks į Lietuvos diabeto asociacijos 10-ąjį suvažiavimą Vilniuje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.