Svarstys dėl kaukių dėvėjimo

Vyriausybė pranešė, kad kitos savaitės posėdyje išklausys medikų nuomonę ir kitų specialistų rekomendacijas dėl galimo privalomo kaukių dėvėjimo kai kuriose viešose vietose sugrąžinimo.

„Per pastarąsias dienas užsikrėtusiųjų skaičius šoktelėjo iki dviženklių skaičių, tačiau kol kas nepasiekė 5 užsikrėtusiųjų 100 tūkst. gyventojų per 14 d. Tai galimas rodiklis, kurį pasiekus būtų įvestas privalomas kaukių dėvėjimas viešose vietose. Šiuo metu medikų bendruomenė ir Sveikatos apsaugos ministerijos ekspertai peržiūri šio rodiklio dydį“, – rašoma pranešime spaudai.
 
Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, antradienį šalyje nustatyti du nauji Covid-19 atvejai, trečiadienio parą – devyni. Penki iš jų – Vilniaus apskrityje, du – Panevėžio, po vieną – Alytuje ir Utenoje. Trys atvejai iš devynių – įvežtiniai.

Rajone, rodo statistika, kol kas ramu. Laimei, tiriamų rajono medikų tyrimai taip pat neigiami. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, rajone saviizoliacijoje yra 39 asmenys, į mobilų punktą pastaruoju metu vežtas vienas pilietis.

„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.