Vakcinos – jau ir globos įstaigoms

vaccine covid
Nors buvo planuota, kad vakcinos Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centrą (PASPC) turėtų pasiekti antradienį, tačiau dėl įvairiausių trikdžių jas įstaiga turėjo parsivežti vakar. Iš planuotų 600 ketinta pasiimti pusę šio kiekio. Skiepijimas buvo numatytas ketvirtadienį ir penktadienį.

„Jau vakar (trečiadienį) turėjome parsivežti, transportas buvo išsiųstas, bet gavome informaciją dėl galimų temperatūrinių transportavimo pažeidimų. Viskas buvo atšauktas. Vakarop patikslino, kad jau galime pasiimti, todėl išvyko šiandien (ketvirtadienį)“, – sakė Šakių PASPC laikinoji vadovė Ligita Armonavičienė.
 
Ji informavo, kad ketvirtadienį ketinta parsivežti 300 vakcinų, kitas 300 planuojama palikti kitai savaitei. Pirmiausiai, anot medikės, bus skiepijami globos įstaigų gyventojai, tik į talką kviečiami ambulatorijų, prie kurių prisirašę konkrečių globos namų gyventojai, slaugytojai. Pavyzdžiui, jeigu Šakių parapijos globos namuose gyvenantys seneliai daugiausiai prisirašę pas gydytojus Zanavykų klinikoje, tai skiepijant padės būtent šios klinikos slaugytojos, jei Kudirkos Naumiestyje globos namų gyventojai priklauso Kudirkos Naumiesčio pirminės sveikatos priežiūros centrui, tai vakcinavimą atliks šios įstaigos darbuotojai. Tarkim, Ilguvos socialinės globos namų gyventojai daugiausiai prisirašę prie vienos Kauno gydymo įstaigos, tad komanda bus atsiųsta iš Kauno. Beje, būtent Ilguvoje, lyginant su kitomis rajone veikiančiomis globos įstaigomis, daugiausiai asmenų, kuriuos reikės paskiepyti – apie 100. Kadangi Kukarskės globos namų gyventojai koronavirusu persirgo, darbuotojai skiepytis atvyks į Šakių PASPC.

„Tai gigantiškas darbas, bet ir nemažai chaoso, bet susitvarkysime“, – kalbėjo Šakių PASPC laikinoji vadovė.

Ji informavo, kad parsivežtomis vakcinomis asmenys bus skiepijami ketvirtadienį ir penktadienį, o kitas etapas ir kitų pagal prioritetinę eilę numatytų žmonių vakcinavimas numatytas kitą savaitę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.