Mažėja ir sergančių, ir norinčių skiepytis

vakcinos sestadieni
Sergamumo rodikliai rajone ir toliau gerėja, tačiau pastebima tendencija, kad mažėja norinčių skiepytis. Sekmadienį prie savivaldybės buvo įsikūrusi ir Nacionalinio kraujo centro komanda, visus norinčius skiepijusi „Janssen“ vakcina, tačiau savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis vylėsi, jog susidomėjimas skiepytis bus didesnis.

Per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rajone tenka 42 atvejai (Lietuvos vidurkis – 66 atvejai). Nors per savaitę buvo trys nauji susirgimai Covid-19 (tarp sergančių dvi moterys ir vienas vyras, du sergantieji vyresni nei 65-erių), tačiau dienos vidurkis jau skaičiuojamas nulinis. Statistiškai rajone serga 14 žmonių, saviizoliacijoje – 169.

Per septynias paskutines paras buvo atlikti 358 testai, iš kurių teigiamų atvejų tik 0,8 proc. Mažėjant sergamumui mažinamas ir punkte galimų atlikti testų skaičių, tačiau poreikis patenkinamas visiškai – iš viso kasdien yra galimybė atlikti 35 testus (15 PGR ir 20 antigenų).

Ketvirtadienį Šakių vakcinavimo centras norinčius skiepytis vakcinavo iki 20 val., tačiau, pasak R. Juškaičio, darbo laiką teko šiek tiek pailginti, nes norinčiųjų buvo iki 21 val. Tądien Šakiuose paskiepytas 451 žmogus.

Sekmadienį visų norinčių laukė ir prie savivaldybės įsikūrusi Nacionalinio kraujo centro komanda. Visi atvykusieji gyvos eilės principu turėjo galimybę pasiskiepyti „Janssen“ vakcina. Didžiulis žmonių antplūdis buvo pačioje pradžioje, apie 11 val., tačiau vėliau srautas gerokai praretėjo – per dieną paskiepyta 200 žmonių. Nemažai buvo nevietinių – žmonės atvyko ir iš Kauno, Klaipėdos, Vilniaus.

Nors apskritai pastebima tendencija, kad norinčiųjų skiepytis mažėja, Šakiuose per dieną išlaikomas 200 paskiepytų žmonių vidurkis, tiesa, nemaža jų dalis revakcinuojasi.

R. Juškaitis sako, kad ateityje galvojama su palapine vykti ir į atskiras seniūnijas, kur galimybė pasiskiepyti būtų sudaryta nemobiliems gyventojams ar tiems, kurie būriuojasi prie parduotuvių ir pan.

Nuo pirmadienio kasdien 9–12 val. vakcinavimo centre bus galima skiepytis ne tik užsiregistravusiems, bet ir gyvos eilės principu. Šakiuose šiuo metu nėra tik „Janssen“ vakcinos, o visų kitų pasirinkimas pakankamas.

Šiuo metu Šakiuose yra paskiepyta 11 tūkst. 728 žmonės arba 45 proc. visų gyventojų (Lietuvoje – 43,2 proc.). Bendrai imunizuotų skaičiuojama 48 proc. (gavę bent vieną skiepą arba persirgę).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.