Daugėja sergamumo židinių, mirė trys žmonės

Lietuvoje ketvirtadienį buvo likę vos 13 pagal sergamumą ne juodai nusidažiusių savivaldybių. Sergamumo kreivė kyla ir Šakiuose, per pastarąjį laikotarpį rajone nuo viruso mirė trys žmonės.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone sirgo 178 žmonės, saviizoliacijoje – 211. Per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų teko 728,8 atvejo, Lietuvoje – 852,6. Naujas paros atvejų vidurkis šoktelėjo iki 15 atvejų. Nuo pirmadienį iki trečiadienio naujai susirgo 57 asmenys (31 moteris ir 26 vyrai). Daugiausiai tarp susirgusių asmenys iki 65-erių metų (33 atvejai), daugėja sergančiųjų ir tarp jaunimo – naujai fiksuota 14 atvejų grupėje iki 18 metų. Nuo Covid-19 mirė trys žmonės, tad nuo pandemijos pradžios rajone virusas pareikalavo 35 gyvybių.
 
Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, regione yra net 58 sergamumo židiniai, jų daugėja ir rajone, labiausiai virusas atakuoja ugdymo įstaigas. Jei iš židinių sąrašo iškrito darželis „Klevelis“, kol kas naujų atvejų nefiksuojama Gelgaudiškio „Šaltinyje“, savivaldybėje bei Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje ligoninėje, tai skaičiai ypač šoktelėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje, kur, ketvirtadienio žiniomis, sirgo 14 mokytojų.

„Dalis serga dėl kovido, kiti šiaip serga, nors kovidas nenustatytas. Šioje įstaigoje atkeltos rudens atostogos“, – situaciją apibūdino R. Juškaitis.

Dar dvi ugdymo įstaigos, kur fiksuojami židiniai, – Šakių „Varpo“ mokykla ir Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras. Anot R. Juškaičio, čia serga po tris pedagogus.

Augant sergančiųjų skaičiui, daugėja ir punkte besitestuojančių. Per praėjusią savaitę mobiliame patikros punkte buvo atlikti 787 testai, iš kurių 14,9 proc. teigiami. Atsižvelgiant į poreikį, padidintas ir testų skaičius. Pasak R. Juškaičio, kasdien yra galimybė atlikti 56 PGR ir 40 greitųjų antigenų testų. Tačiau ekstremalių situacijų operacijų vadovas atkreipia dėmesį, kad greitieji testai skirti profilaktikai, bet ne ligos nustatymui. Dažnu atveju, kalbėjo pašnekovas, žmonės testuojasi dvigubai, nes pirmiausiai pasidaro greitąjį testą, o šiam parodžius teigiamą atvejį, darosi PGR. Jis rekomenduoja nesitirti dvigubai.

„Jeigu žmogus jaučia bent kažkokius simptomus, turėjo kontaktą, reikia nedelsti ir darytis ne antigenų, o iškart PGR“, – akcentuoja R. Juškaitis.

Per tris pirmas savaitės dienas rajone buvo paskiepyta 218 asmenų, pusė iš jų vakcinavosi po seniūnijas važinėjančiame mobiliame punkte. Pakartotinai yra pasiskiepiję 289 asmenys, dažniausiai tai vyresni nei 80 metų žmonės (2,9 proc.). Iš viso rajone vakcinuota 66,3 proc. gyventojų, Lietuvoje – 62,3 proc.

„Norime gyventi aktyvų gyvenimą, natūralu, plinta ir virusas, tad turime saugoti vienus kitus ir dėvėti kaukes“, – mintimis dalijosi R. Juškaitis ir pridūrė, kad jeigu būtų norinčių skiepytis vyresnių nei 75-erių metų amžiaus žmonių, poreikiui esant mobili komanda būtų pasirengusi net atvykti į namus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.