Koronavirusu serga 114 žmonių

Šiuo metu rajone COVID-19 serga 114 žmonių, gerėja ir kiti rodikliai, tačiau teigiamų testų skaičius yra vienas aukščiausių šalyje.

Ketvirtadienio duomenimis, 100 tūkst. per 14 dienų rajone teko 368,2 atvejo, Lietuvoje – 382,5 atvejo. Kaip minėta, iš viso rajone serga 114 žmonių, tai yra keturiais mažiau nei ankstesnę savaitę.
 
Septynių dienų naujų atvejų vidurkis yra aštuoni nauji susirgimai per dieną. Per tris praėjusias paras susirgo 28 žmonės (15 moterų ir 13 vyrų), iš jų vienas atvejis amžiaus grupėje iki 18m., 18 susirgimų nustatyta asmenims iki 65-erių, devyni – vyresniems nei 65-erių.

Židinių skaičius nuo trijų sumažėjo iki dviejų, abu socialinės globos įstaigose.

Per savaitę atlikta 230 testų, iš jų teigiamų net 30,9 proc. Beje, nuo gegužės dėl COVID-19 atšaukus ekstremaliąją padėtį, kaip skelbta anksčiau, darbą nutrauks ir mobilus patikros punktas. Vakcinavimo procesas vietoje stovi tiek šalyje, tiek rajone.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.