Netradicinė Mokytojų diena – vos du Padėkos raštai, atsisveikinimo gėlės ir mero staigmena

vydaSpalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena. Šiemet ji buvo paminėta netradiciškai. Prieš dvejus metus spaudoje pašmaikštavus apie kilogramais dalijamus Padėkos raštus, šiemet šventės metu buvo įteikti tik du. Vienas iš jų, keturiolika metų Švietimo ir sporto skyriui vadovavusiai Vydai Pranckevičienei.  
 
Nuotr. Rajono vadovai ir švietimiečių bendruomenė gėlių puokštėmis ir nuoširdžiais žodžiais atsisveikino su Švietimo ir sporto skyriaus vedėja V. Pranckevičiene.
 
Pirmą kartą po daugelio metų rajono pedagogai buvo pagerbti netradiciškai. Rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius bei Švietimo ir sporto skyriaus specialistai visus Padėkos raštus įteikė mokytojams tiesiai į rankas jų darbo vietose. Todėl Šakių kultūros centre vykusiame Tarptautinės mokytojų dienos minėjime buvo pagerbtos tik dvi rajono švietimui nusipelniusios moterys.

Viena jų  - iš rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pareigų dėl asmeninių priežasčių pasitraukusi Vyda Pranckevičienė. 35 savo gyvenimo metus atidavusi darbui švietimo administravimo sferoje, ji 14 metų vadovavo rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriui. Kol bus paskelbtas konkursas ir išrinktas naujas vadovas, laikinai šias pareigas vedėjo pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas. Antrasis Padėkos raštas įteiktas tris dešimtis metų rajono švietimui paskyrusiai vyresniajai specialistei Sofijai Liudžiuvienei.  

Rajono vadovai padėkojo ir Šakių meno mokyklos Choreografijos skyriaus mokytojai Aušrai Butkauskaitei – Sederevičienei, kurios paruošti šokiai Mokytojų dienos minėjimui suteikė ypatingą nuotaiką. Šventinis koncertas, kurį pradėjo rajono meno saviveiklininkai, baigėsi staigmena – Deivydo ir Katažinos Zvonkų dainomis. Be abejo, kaip įprastai, po jo mokytojų laukė ir simbolinė mero dovana  - saldumynai ir taurė šampano.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px