Stovykloje mokėsi gerų dalykų

stovykla ploksciaiViešosios įstaigos „Vilties žiedas“ ir Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro pirmasis bendras darbas – pirmąją rugpjūčio savaitę veikusi vaikų dienos stovykla Plokščiuose.
 
Nuotr. „Gerų dalykų stovykloje“ dalyvavusiems vaikams buvo stengiamasi sukurti jaukią ir įvairiapusiškai saugią emocinę aplinką.
 
Stovyklą vaikai pavadino „Gerų dalykų stovykla“. Kartu su plokštiečiais stovykloje atostogavo ir keletas vaikų iš Kauno rajono. Taigi, be kitų gerų dalykų užsimezgė ir nauja draugystė.

Su vaikais bendravo stovyklos vadovės Rasa Markevičienė ir Kristina Andrašiūtė iš Zapyškyje (Kauno r.), įkūrusios VšĮ „Kūrybos ir užimtumo stuba“. Vadovės sukaupusios gausią bendravimo su vaikais ir įvairios ugdomosios veiklos organizavimo patirtį, „Stuboje“ vyksta poilsio ir laisvalaikio užsiėmimai įvairaus amžiaus žmonėms.

Stovyklos Plokščiuose organizatoriai labiausiai siekė sukurti jaukią ir įvairiapusiškai saugią emocinę aplinką. Kai vaikams saugu, tada atsiveria erdvės nuoširdžiai jų kūrybai. Stovyklautojams buvo suteiktos tik priemonės – balti popieriaus lapai, balti drobiniai maišeliai, pieštukai, siūlai, dažai ir daug laisvės fantazijai.

Vadovės vaikus jau pirmąją dieną pakvietė į gerų dalykų kelią ir, kad sektųsi keliauti, visi susitarė rašyti stovyklos knygas. Kokios tos knygos bus – niekas nežinojo, tačiau sutarė, kad jos bus gražios. Po savaitės nusivylusių nebuvo – kiekvieno knyga išties graži, o svarbiausia – išskirtinė. Tiek daug jose prirašyta apie „gerdaikčius“, apie sapnų gaudykles, molio pasakas ir aitvarus prie Nemuno.

Stovyklautoja Guoda sakė, kad labai patiko žaidimai, smagu buvo keliauti, daryti aitvarus ir juos leisti panemunėje. Eimantas labiausiai džiaugėsi išmokęs daryti draugystės juostas ir sakė lauksiantis tokios stovyklos kitais metais. O Rokas norėjo, kad stovykla būtų daug ilgesnė. Justė pasakojo išmokusi daug įvairių darbelių ir susipažinusi su naujais draugais bei su nuostabiomis vadovėmis Rasa ir Kristina.

Stovyklos organizavimo rūpesčiais dalijosi Mišrių socialinių paslaugų centro „Vilties žiedas“ ir Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro vadovės, o pati stovykla buvo įsikūrusi Mišrių socialinių paslaugų centre. Stovykloje buvo sukurta jauki ir saugi aplinka visiems vaikams. Bendraudami su centro gyventojais vaikai mokėsi labai svarbių dalykų – atjautos, pagarbos, noro ir gebėjimo padėti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.