Vaikai gyveno bendrystėje

stovykla vaikams
Nuotr. Didžiausią įspūdį stovyklautojams paliko ekskursija po Panemunės dvarus ir pilis.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Apie 20 vaikų šauniai praleido penkias vasaros dienas stovykloje, kurią organizavo Šakiuose gyvenančios Šv. Vincento Pauliečio gailestingumo seserų kongregacijos vienuolės Rosarija ir Lina. Įvairaus amžiaus vaikai ne tik susidraugavo, bet kiekvieną dieną praleido turiningai: keliavo, žaidė ir sportavo, dalyvavo pamaldose.

Idėja vaikams suorganizuoti dienos stovyklą kilo vienuolei Rosarijai. Kartu su seserimi Lina ir savanorėmis Vaida Staugaityte, Laura Staugaityte ir kitais padėjėjais parengė penkių dienų programą stovyklautojams. Vaikai buvo užimti nuo 10 val. ryto iki 18 val. vakaro.

Stovykla prasidėjo liepos 24 d. Šv. Mišiomis Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, vėliau susirinkę VšĮ Šakių parapijos globos ir užimtumo centre žaisdami įvairius žaidimus vaikai susipažino, pasigamino kepures, emblemas, ant kurių užrašė savo vardus. Pirmąją stovyklos dieną stovyklautojai apsilankė Šakių parapijos senelių globos namuose, kur kartu su čia gyvenančiais seneliais piešė ir surengė parodėlę, maloniai pabendravo.

„Kiekvieną rytą kelioms minutėms susikaupdavome maldoje. Dieną užbaigdavome giesmėmis, kurių pamokė sesė Rosarija“, – pasakojo savanorė V. Staugaitytė.

Pasak merginos, bene didžiausią įspūdį vaikams paliko ekskursija po Panemunės dvarus ir pilis: visi įdėmiai klausėsi pilių istorijų, daugumai buvo rimtas iššūkis užkopti į bokštus.

„Vaikai labai susidraugavo, gražu buvo stebėti, kaip lipdami į aukštą pilies bokštą, jie vienas kitą padrąsindavo, už rankų susikibę kartu kopdavo laipteliais“, – pasakojo savanorė Vaida.

Vaikai taip pat poilsiavo prie Valiulių tvenkinio, entuziastingai žaidė krepšinį, rungtyniavo įvairiose estafetėse, o pakeliui į poilsiavietę stovyklautojus pavaišino viena geradarių šeima.

Pasak vienuolės Rosarijos, vienas iš stovyklos tikslų – padėti pagrindus vaikų dvasiniam gyvenimui.

„Kartu mokėmės giedoti giesmes, dalyvavome Šv. Mišiose. Mes norime, kad vaikai pažintų Dievą, susidraugautų su Juo, ir toliau siektų nuolatinio bendravimo su Dievu“, – kalbėjo vienuolė Rosarija.

Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojus sutikome J. Lingio parke besimankštinančius. Paklausus vaikų, ar jiems patiko stovykloje, šie vienbalsiai sušuko: „Taip!“ Stovyklautojai vardijo įsimintiniausias akimirkas: kaip vaikščiojo po pilis, kad susirado naujų draugų, o kai lauke lijo, „Varpo“ mokykloje piešė stovykloje patirtus įspūdžius, mokėsi gaminti įvairius darbelius iš popieriaus.

„Vadovės labai geros, tik per trumpai stovykla vyko. Ar bus stovykla ir kitąmet?“ – teiravosi atsisveikindami vaikai.

Stovyklos organizatoriai dėkingi geradariams ir rėmėjams: nuolat talkinusiai Šakių „Caritas“ vadovei Vilijai Matulaitienei, stovyklautojus maitinusiai Šakių parapijos globos ir užimtumo centro „Svetainei“, taip pat UAB „Gulbelė“, UAB „Jundula“, verslininkei Saulenai Šimaitienei ir kitiems geranoriškiems pagalbininkams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.