Jaunimo forume – apie moksleivius supančias problemas ir galimybes

jaunimo forumas
Nuotr. Pirmajame rajono jaunimo forume dalyvavo beveik 70 rajono moksleivių iš 13-os mokyklų.


Rugsėjo 22–24 d. Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre visą savaitgalį vyko pirmasis Šakių rajono jaunimo forumas „2k17“, į kurį susirinko beveik septyniasdešimt 8–12 klasių moksleivių iš 13-os rajono mokyklų bei gimnazijų.
 
Forumas prasidėjo „Humoro klubo“ komiko Manto Bartuševičiaus pasakojimu apie jo kelionę pėsčiomis aplink Lietuvą, jis visiems užtikrino gerą nuotaiką visam likusiam vakarui. Penktadienis baigėsi pažintimi su Plokščių miesteliu: dalis dalyvių ėjo į žygį po Plokščius su Tautvydu Šukiu priešaky, kiti dalyvavo orientacinėse varžybose. Šeštadienį vyko paskaitos įvairiomis temomis, jų metu jaunimas analizavo pagrindines lyderio savybes, į viešumą iškėlė rajono jaunimo ir jaunimo organizacijų problemas bei ieškojo jų sprendimo būdų. Taip pat moksleiviai nagrinėjo savanorystės galimybes, kalbėjosi apie savo silpnybes ir stiprybes, sužinojo aktualios informacijos apie moksleiviams skirtus Lietuvos universitetų renginius. Mokyklų prezidentams ir jų atstovams buvo skaitomos paskaitos apie jaunimo politiką, iniciatyvas mokyklose ir jų įgyvendinimą.

Vakarop, po ilgų teorinių paskaitų ir diskusijų, jaunuolių laukė kūrybinės užduotys, kurias atliekant buvo galima atskleisti savo kūrybiškumą. Sekmadienis buvo ramesnis. Pasitaikė šilta ir saulėta diena, todėl dalyviai laiką leido lauke, daug bendravo individualiai. Forumo metu paskaitos ne vieną dalyvį ar savanorį privertė susimąstyti apie savo ateitį, apie tai, ką jis galėtų pakeisti savo mokykloje bei rajone. Renginio organizatoriai pasidžiaugė, kad po įvykusio forumo sulaukė daug šiltų, nesustoti ir tobulėti skatinančių atsiliepimų.

„Labai patiko! Iš pradžių bijojau važiuoti viena, nes esu nedrąsi, bet vėliau pamačiau, kad visi yra labai draugiški ir paslaugūs. Pavyzdžiui, nulipus nuo scenos paklausiau, ar labai kvailai atrodė mūsų pasirodymas, tačiau tas žmogus su šypsena atsakė, kad viskas buvo puikiai, nors dar nė karto su juo nebuvau kalbėjusi. Žodžiu, žmonės nerealūs, paskaitos buvo įdomios, puikiai praleistas savaitgalis ir noras dar kartą atvykti į tokį renginį!“ – taip šiltai apie renginį atsiliepė dalyvė Giedrė Stanaitytė.

Renginį organizavo Šakių rajono jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkas Tautvydas Šukys, Šakių „Žiburio“ gimnazijos viceprezidentė Gustė Žukauskaitė, Atviro jaunimo centro (AJC) jaunimo darbuotoja Gintarė Grockytė, Jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatorė Eglė Tamulevičiūtė, savanorė Silvija Venytė bei Šakių „Žiburio“ gimnazijos savanoriai: Auksė Pažereckaitė, Algimantė Dunaitytė, Andriejus Kardauskas, Auksė Puišytė, Goda Endzelytė, Gabija Endzelytė, Jonas Vaikšnoras, Kamilė Povilaitytė ir Samanta Stanaitytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.