Dovanų gavo ekskursiją po Valdovų rūmus

Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos 8 klasės mokiniai, vadovaujami klasės vadovės Dianos Baužaitės-Mikužienės, dalyvavo respublikiniame projekte „Jungiam Lietuvą“. Nuo kovo pradžios prie šios moksleiviams skirtos iniciatyvos prisijungė daugiau nei 40 mokyklų ir gimnazijų komandų.

Respublikinio projekto „Jungiam Lietuvą“ rezultatas – 44 vaizdo klipai apie 36 Lietuvos miestus ir miestelius. Pagal šiuos klipus bus sukurtas trumpametražis filmas „Jungiam Lietuvą“, o 25-ios moksleivių komandos, iki balandžio 22 d. sulaukusios daugiausia internautų balsų, apdovanotos prizais – edukacinėmis ekskursijomis į Valdovų rūmus.
 
Daugiausia balsų surinko keturių skirtingų regionų – Švėkšnos (Šilutės r.), Klaipėdos, Mažeikių ir Ukmergės – gimnazistų kūriniai. Tarp 25 geriausių vaizdo klipų pateko ir Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos filmukas „Gelgaudiškis“, supažindinantis su nedidelio miestelio unikalumu. Tad birželio 11 d. mokiniai, lydimi klasės auklėtojos ir mokytojos Romutės Dabašinskienės, vyko į edukacinę ekskursiją. Vilniuje aplankė Valdovų rūmus, kur juos pasitiko filmavimo grupė bei puiki gidė Ieva, įdomiai papasakojusi apie Lietuvos istoriją. Po to gražia Vilniaus senamiesčio Pilies gatve moksleiviai keliavo į restoraną „Saula“, kuriame laukė organizatorių užsakyti pietūs. Vėliau jie sėdo į autobusą atviru stogu, užsidėjo ausines ir gilino savo žinias apie žymias sostinės vietas. Namo gelgaudiškiečiai grįžo kupini įspūdžių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.