Iš pareigų traukiasi Gelgaudiškio vaikų darželio direktorė

vidriene
Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Trečiadienio rytą savivaldybės administracija gavo Gelgaudiškio vaikų darželio „Eglutė“ direktorės Vilmos Vidrienės prašymą nuo vasario 1 d. atleisti iš užimamų pareigų. Šis klausimas bus sprendžiamas šiandieniniame rajono savivaldybės tarybos posėdyje.

Priežastis, kurią savo prašyme nurodė vaikų darželio direktorė,  – dirbti su Šakių rajono savivaldybės meru Edgaru Pilypaičiu neleidžia savigarba. Paklausta, kas nulėmė tokį jos apsisprendimą, kai dar galėjo dirbti iki šių metų liepos 1 d., kol bus įvykdyta vaikų darželio reorganizacija, V. Vidrienė pagrindine priežastimi įvardijo šmeižtą jos atžvilgiu viešojoje erdvėje ir nuolatinį persekiojimą.

„Sąžiningą žmogų labiausiai žeidžia neteisybė. Žodis ne žvirblis – išlekia ir nesugrįžta. Tokia situacija, kad daugiau dirbti su šiuo vadovu aš negaliu. Neleidžia mano sąžinė ir įsitikinimai“, – komentavo vaikų darželio direktorė.

Pasak V. Vidrienės, nors ji šiuo metu jokių planų ateičiai neturi, tačiau nėra tikslo laukti liepos mėnesio.

„Siūlau visiems žiūrėti į faktus, kas yra parašyta Seimo kontrolieriaus pažymoje. Deja, tai yra slepiama ir toliau su manimi susidorojama. Labai paprasta priversti žmogų išeiti iš darbo. Aš nesu prisirišusi prie darželio sienų, nes dar visas gyvenimas priešakyje.“

Rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio teigimu, V. Vidrienės prašymas atleisti ją iš užimamų pareigų buvo šiek tiek netikėtas, nors savo kolektyve ji seniai buvo paskleidusi tokią žinią, kad E. Pilypaitis nori su ja susidoroti.     

„Šiai įstaigai būtų taikoma analogija, kuri yra padaryta Lukšiuose, Griškabūdyje, Kudirkos Naumiestyje, kur darželiai, kaip ikimokyklinio ugdymo skyriai, yra prijungti prie mokyklų, – kalbėjo meras. – Juolab, kad ir valdymo išlaidų darželiui 2019 m. yra paskaičiuota 5 tūkst. 363 eurai, o direktorės atlyginimui reikia beveik 15 tūkst. eurų. Pasakykit, iš kur gauti šitiek pinigų?“

Jo teigimu, dėl to mokykloms, kurie neturi vadovų, į jų vietas neskelbiami konkursai, o bus pavesta gretimos mokyklos vadovui vykdyti tas pareigas, nes įstatymas tai daryti leidžia, o mes priversti to imtis dėl lėšų taupymo.

„Aš manau, kad buvo dar viena priežastis. Buvo užregistruotas dar vienos darželio auklėtojos skundas ir direktorė, bijodama, kad nebūtų pradėtas dar vienas tyrimas jos atžvilgiu, tiesiog išeidama išvengė šios procedūros, – padarė prielaidą E. Pilypaitis, pridurdamas, kad taip direktorė tiesiog pabėgo nuo atsakomybės ir išvengė darbo, kuris jai būtų tekęs dėl sklandaus reorganizavimo proceso.

Meras patikino, kad Seimo kontrolieriaus rašte nurodyta, jog buvo pažeistos tik paties skundo nagrinėjimo procedūros ir atsakymas V. Vidrienei yra ruošiamas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.