Patvirtinti preliminarūs klasių komplektai

Kasmet iki kovo 31 d. rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius privalo tarybos narių tvirtinimui pateikti naujų mokslo metų priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinio, pagrindinio bei vidurinio ugdymo klasių komplektų kvotas visoms rajono mokykloms ir darželiams. Ne išimtis ir šie metai. Kitiems mokslo metams patvirtinti 248 klasių komplektai.

Kaip rodo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus duomenys, ateinančiais mokslo metais mišrios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės bus komplektuojamos Griškabūdžio gimnazijos Paluobių ir darželio „Pumpurėlis“ skyriuose, Žvirgždaičių progimnazijoje, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos Panovių skyriuje, Šakių „Varpo“ mokyklos Siesartėnų skyriuje, Lekėčių ir Plokščių mokyklose-daugiafunkciuose centruose, Kidulių pagrindinėje mokykloje ir jos Sudargo Martyno Sederevičiaus skyriuje, Slavikų pagrindinėje mokykloje, Gelgaudiškio darželyje „Eglutė“ ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centre.
 
Rajono savivaldybės taryba išimties tvarka Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos Panovių skyriuje leido komplektuoti pradinio ugdymo pakopoje jungtines 1–4 klases, Kriūkų mokykloje-daugiafunkciame centre – dalinį 3, 6 ir 7 klasių jungimą, Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre – dalinį visų 1–8 klasių jungimą, Kidulių pagrindinėje mokykloje – 1, 4, 6 ir 8 klasių jungimą, jos Sudargo Martyno Sederevičiaus skyriuje – jungtines 1–2, 3–4, 5–6 ir 7–8 klases, Šakių „Varpo“ mokyklos Siesartėnų skyriuje – jungtines 1+3, 2+4, 5+7 ir 6+8 klases, Slavikų pagrindinėje mokykloje – jungtines 1+4, 2+3 ir 5–6 klases bei dalinį 7 ir 8 klasių jungimą, Žvirgždaičių progimnazijoje jungtines 1+3, 2+4, ir 5+7 klases.

Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centre numatyta komplektuoti specialiosios 1–4 ir 5–6 klasės, lavinamosios 2, 1+3+4 ir 5+7+8+10 klasės bei bendros 11–12 socialinių įgūdžių ugdymo klasės. Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje bus komplektuojamos 9 ir 10 tik bendrojo ugdymo klasės (be profesinio mokymo). Pasak rajono savivaldybės vicemero Bernardino Petro Vainiaus, rajono savivaldybės tarybai pateikti preliminarūs grupių ir klasių komplektai, kurie bus tikslinami rugsėjį, kai bus užfiksuotas faktinis mokinių skaičius. Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisyklėse nurodyta, jog minimalus mokinių skaičius klasėje yra aštuoni mokiniai. Jei jis bus patvirtintas mažesnis nei nurodyta, savivaldybė iš savo biudžeto lėšų privalės prisidėti prie klasės išlaikymo. Pasak vicemero, paskaičiuota, jog ta suma gali sudaryti maždaug 270 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.