Siekia atgaivinti Jaunųjų miško bičiulių būrelius

Valstybinių miškų urėdija pastaruoju metu stengiasi atgaivinanti Jaunųjų miško bičiulių sambūrio veiklą – ta proga kviečia tiek jau esamus būrelius, tiek mokyklas ir mokytojus dalyvauti paskelbtuose konkursuose, kuriuose įvairaus amžiaus jaunieji miško mylėtojai galės įamžinti akimirkas gamtoje ar pasitikrinti savo žinias.

Miškininkų ir jaunųjų miško bičiulių, moksleivių draugystė tęsiasi nuo pokario laikų – miškininkai, dirbdami savo kasdienius darbus, visuomet į talkas pasikviesdavo ir moksleivius. Jaunųjų miško bičiulių būrelių buvo ir rajono mokyklose – Kriūkuose, Šakiuose, Lekėčiuose, Lukšiuose, vėliau šitą veiklą kuravo ne miškininkai, o buvo perduota Valstybinei saugotinų teritorijų tarnybai, o dabar vėl norima grąžinti regioniniams padaliniams. Ta proga Valstybinė miškų urėdija skelbia tradicinių konkursų, o šiais metais kviečia prisijungti ir vyresnių klasių moksleivius –  apie gamtą kurti vaizdo klipus. Visi konkurso nuostatai yra skelbiami Valstybinių miškų urėdijos interneto svetainėje.
 
Šakių rajono regioninio padalinio vyriausiasis miškininkas Simonas Šilingas sako, jog miškininkai nuolat užsiėmė šios veiklos koordinavimu, vykdė švietėjišką veiklą apie miškus, organizavo renginius, stovyklas, žygius, paskaitas arba konkursus. Tas veiklos intensyvumas labai priklausė nuo to, kiek patys mokyklų pedagogai norėdavo atsiduoti tokiai veiklai, kiek jie buvo aktyvūs.

„Mūsų rajonas palyginus yra kaimiškas, aplinkui daug miškų, vaikai daugiau mažiau matę tą gamtą, turi apie ją supratimą. Šio būrelio nauda yra neįkainojama didmiesčių gyventojams, vaikams, kurie neturi supratimo, žinių, kas tas miškas, nepažįsta medžių ir panašiai. Tačiau bet kokiu atveju jaunieji miško bičiuliai ugdosi supratimą apie mišką, miškininkystę, šį darbą, profesiją, galų gale apie pačią gamtą“, – sako S. Šilingas.

Artimiausiu metu, atgaivinant Jaunųjų miško bičiulių veiklą, pasirodys ir atnaujintas žurnalo „Girinukas“ numeris, atgaivinamas ir Jaunųjų miško bičiulių socialinių tinklų profilis.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.