Viliasi, jog žalia šviesa bus įžiebta antruoju bandymu

Norą dalyvauti „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje iš viso išreiškė 56  savivaldybės – programos priežiūros komiteto teikimu 23 savivaldybės jau dabar pasiruošusios tobulinti bei pabaigti savo pateiktus pažangos planų projektus ir juos realizuoti prasidėjus mokslo metams. Likusios 33 savivaldybės, tarp jų iš Šakių rajono, pateiktą pažangos plano projektą yra kviečiamos tobulinti nuo spalio mėnesio.

Dar kovo pabaigoje vykusios spaudos konferencijos metu švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, kad pirmuoju srautu pažangos planus realizuos tos savivaldybės, kurios gaus geriausius pasiruošimo įvertinimus.
 
„Ši programa nėra konkursinė, visos savivaldybės dalyvauja, bet yra aišku, kad mes turime ribotus resursus. Programa yra nauja, sudėtinga, mielu noru praleistume visas savivaldybes iš karto į programą, bet neturime tokių resursų. Jas bandysime paskirstyti dviem etapais – pradėsime nuo tų, kurios stipriau pasiruošusios, ir šiek tiek vėliau tęsime su kitomis. Tai galvosūkis, nes tikrai nesitikėjome tokio anšlago būtent į pirmąjį srautą norinčių patekti savivaldybių“, – kalbėjo J. Šiugždinienė.

Vertinant savivaldybių pateiktus švietimo pažangos planų projektus buvo atsižvelgiama, ar mokyklų tobulinimo idėjos pagrįstos dokumentais, ar jas įgyvendinant bus prisidedama prie Geros mokyklos koncepcijos įgyvendinimo, koks bus pačių savivaldybių įsitraukimas ir t.t. Žalios šviesos negavusioms savivaldybėms kvietimai į antrąjį srautą turėjo būti skelbiami tik 2023 m. sausio mėnesį, tačiau ministerija datą nusprendė paankstinti, tad jie bus paskelbti šių metų spalį.

Situaciją antradienį trumpai aptarė į posėdį susirinkęs savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komitetas – konkrečių veiksmų tobulinant planą ketinama imtis rugpjūtį. Siekiant nelikti ant ledo svarstoma į pagalbą pasitelkti ir „Tūkstantmečio mokyklų“ programos konsultantus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.