Abiturientai dažniausiai rinkosi matematikos ir anglų kalbos egzaminus

Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius skelbia, kokius brandos egzaminus pasirinko rajono abiturientai. Šiais metais tarp pasirinkimų, lyginant su pernai, yra šiokių tokių pokyčių. Pernai populiariausią anglų kalbos egzaminą šiais metais aplenkė matematika.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus duomenimis, valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą pasirinko 152 abiturientai, mokyklinį – 78. Pernai populiariausią anglų kalbos egzaminą šiais metais nori laikyti 145 moksleiviai, matematiką – 147. Populiarus ir istorijos egzaminas, kurį rinkosi 85 dvyliktokai, toliau pagal pasirinkimą rikiuotųsi biologija (76), geografija (72), technologijos (69). Mažiau populiarūs yra informatikos (32), fizikos (31) bei menų (24) egzaminai. Mažiausiai, tik devyni abiturientai, rinkosi chemiją. Visi egzaminai, išskyrus menus ir technologijas, yra valstybiniai (neskaičiuojant lietuvių kalbos, kuris privalomas, bet yra galimybė rinktis mokyklinį).
 
Šiais metais į aukštąsias mokyklas stojantys abiturientai turėtų būti išlaikę tris valstybinius brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos ir vieną laisvai pasirenkamą.

2023 m. pagrindinės sesijos valstybiniai brandos egzaminai prasidės balandžio 12 d. užsienio kalbų valstybinių brandos egzaminų kalbėjimo dalimi. Kadangi šis egzaminas vyks dar nesibaigus ugdymo procesui, abiturientai galės jį laikyti neturėdami patenkinamo metinio įvertinimo. Norint laikyti kitus pasirinktus brandos egzaminus, bus reikalinga turėti patenkinamą metinį tų dalykų įvertinimą.

Pagrindinės sesijos paskutinis brandos egzaminas numatytas birželio 27 d. Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 28–liepos 13 dienomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.