„Žalčio“ skulptūra – vartai į „Susitikimų sodą“

zaltysBirželio 8 dieną Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje finišavo „Kūrybinių partnerysčių“ projektas. Jo pristatymas sutapo su mokslo metų užbaigimo švente, todėl mokyklos aktų salėje susirinko gausus besiruošiančių atostogauti moksleivių būrys, atvyko projektą kuriantis praktikas skulptorius Martynas Gaubas.

Nuotr. Gelgaudiškiečiai džiaugėsi ne tik galutiniu projekto rezultatu – žalčio skulptūra, bet ir galimybe fantazuoti, kurti ir dirbti kartu.

Projekto koordinatorė mokytoja Rita Murauskienė, mokyklos administracijos atstovė Lilija Ūsienė ir projektą įgyvendinę septintokai susirinkusiesiems papasakojo, kaip buvo organizuojamos šio projekto veiklos. Jie parodė pačių sukurtą filmuką, kuriame pristatė ne tik savo pomėgius ar nuomonę apie klasės kolektyvo problemas, bet ir viltį jas išspręsti projekto įgyvendinimo metu. Filme užfiksuotos ir įdomiausios projekto akimirkos  - susitikimai su kūrybos agentu skulptoriumi Žilvinu Landzbergu ir skulptūros kūrimas bei nuoširdus moksleivių bendravimas su kuriančiu praktiku skulptoriumi Martynu Gaubu.
 
Mokyklos direktorius Romas Dumbliauskas negailėjo gražių žodžių tiek su vaikais keletą mėnesių dirbusiam skulptoriui Martynui Gaubui, tiek patiems moksleiviams, kuriuos už jų iniciatyvą apdovanojo saldžiu prizu ir ekskursija. „Kūrybinių partnerysčių“ projekto privalumus pastebėjo ne tik moksleivių tėvai, bet ir mokytojai. Jie stebėjosi vaikų užsidegimu ir džiaugėsi matydami kylančią skulptūrą, dėl kurios ne vienas užmiršdavo namuose garuojančius pietus, neskaičiavo čia praleisto laisvo laiko. Septintokai pripažino, kad pokyčiai klasėje jaučiami – jie tapo draugiškesni, išmoko fantazuoti, kurti ir dirbti kartu. Prie mokyklos pradėtą kurti poilsio zoną, pavadintą „Susitikimų sodu“, tikimasi išplėsti dalyvaujant tolimesnėse projekto veiklose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.