Kriminalai (2014-08-05)

Sužalojo trylikametę dviratininkę
Liepos 30 dieną, apie 16.25 val., Plokščių seniūnijoje,  Plokščių kaimo teritorijoje, kelio Kiduliai – Plokščiai – Gerdžiūnai 24,480 kilometre, Gėlių gatvėje gyvenantis  šakietis A. J. (gim. 1939 m.),  važiuodamas jam priklausančiu automobiliu „VW Passat“ nuo Gelgaudiškio pusės Plokščių link, patrenkė keliu dviračiu važiavusią trylikametę A. Z., gyvenančią Plokščių seniūnijos Plokščių kaime. Po avarijos į Šakių ligoninę nugabentai sužeistajai buvo nustatytas kairės kojos lūžis bei lengvos formos trauminė smegenų liga. Tolimesniam gydymui mergaitė buvo pervežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę - Kauno klinikas . Automobilį vairavęs šakietis A. J. buvo blaivus, vairuotojo pažymėjimą turi.

Padegė laukus
Liepos 30 dieną gautas Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos  Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio inspektoriaus pranešimas, kad liepos 29 dieną, apie 22 val., buvo galimai padegtas Griškabūdžio žemės ūkio bendrovei priklausantis javų laukas, esantis Griškabūdžio seniūnijos Katilių kaime. Išdegė maždaug 1 aras žieminių javų. Nuostolis tikslinamas.

Nudegė
Rugpjūčio 3 dieną  gautas VšĮ „Šakių ligoninė“ pranešimas, kad buvo pristatytas D. R. (gim. 2010 m.), gyv. Kriūkų sen. Joginiškių k., kuriam diagnozuotas II laipsnio apie 40 procentų kūno nudegimas. Pirminiais duomenimis, D. R. susižalojo apie 10.30 val. namuose, įšokęs į baseiną, pripiltą karšto vandens.

Negrąžino daiktų
Liepos 30 dieną gautas Sintautų seniūnijos Užsienių kaimo gyventojo S. N. (gim. 1992 m.) pranešimas, kad apie 23 val. prie Sintautų kultūros centro, esančio P. Vaičaičio g. 34, pažįstamas asmuo, apsirengė jam priklausantį bliuzoną, kuriame buvo mobiliojo ryšio telefonas „Nokia Asha 206 Black“ su SIM kortele bei 1000 Lt., ir išėjo, o minėtų daiktų negrąžino. Nuostolis - 1220 litų.

Apvogė senolį
Liepos 31 dieną, apie 8 val., Gelgaudiškio seniūnijos Petraičių kaimo gyventojas  A. J. Z. (gim. 1925 m.) pastebėjo, kad, atplėšus sienoje lentą ir išėmus lango rėmą, buvo įsibrauta į jam priklausančią lauko virtuvę, iš kurios pavogtas 10 litrų talpos plastikinis indas, kuriame buvo 10 litrų dyzelinių degalų, o iš nerakinto priestato, esančio prie ūkinio pastato, pagrobtas metalinis spaustuvas. Nuostolis - 155 litai.

Nuskendo
Rugpjūčio 1 dieną, apie 11.55 val., gautas pranešimas, kad Lekėčiuose esančiame vandens telkinyje, rastas skenduolis.Nuvykus į minėtą vietą, vandenyje rastas  B. K. (gim. 1941 m.), gyv. Lekėčiuose, kūnas.  Jį  apžiūrėjus išorinių smurto žymių nenustatyta. Mirties priežasčiai nustatyti B. K. kūnas išsiųstas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos Kauno ekspertinį skyrių.

Rugpjūčio 3 dieną  gautas telefoninis pranešimas, kad apie 19.30 val. Kudirkos Naumiestyje,  Šešupėje, galimai nuskendo R. K. (gim. 1963 m.), gyv. Kudirkos Naumiesčio sen. Kubilėlių k.

Vogė
Rugpjūčio 2 dieną  E. M. (gim. 1944 m.) gyv.. Kudirkos Naumiestyje, V. Kudirkos g., pranešė, kad apie 5 val., būdama savo namuose, pastebėjo, jog, išėmus lango stiklą, patekta į namo vidų ir  iš miegamojo kambario paimta  piniginė,  iš jos pavogta 20 litų ir 3 pakuotės vaistų. Nuostolis 70 litų. Turtas draustas.

Pasikorė
Rugpjūčio 2 dieną  gautas pranešimas, kad apie 12.30 val. Švarplių k. ūkiniame pastate kilpoje rastas Z. S. (gim. 1962 m.) gyv. Švarplių k., kūnas irimo stadijoje. Z. S. kūnas  išvežtas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kauno skyrių atlikti tyrimą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.