Socialiai remtinoms šeimoms – dūmų signalizatoriai

dumu detektoriaiRita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Gruodžio 17 d. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektoriai kartu su Šakių seniūnijos socialinėmis darbuotojomis penkioms Šakių seniūnijoje gyvenančioms socialiai remtinoms šeimoms įrengė autonominius dūmų signalizatorius.

Nuotr. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai – vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis ir ugniagesys-gelbėtojas Vytautas Pavalkis (kairėje) penkioms Šakių seniūnijos šeimoms įrengė dūmų signalizatorius.

Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba jau nuo 2011 m. glaudžiai bendradarbiauja su Šakių rajono savivaldybe ir įgyvendina prevencinę akciją „Kūrenkime saugiai“. Šios akcijos tikslas – sumažinti žmonių, žūčių gaisruose, skaičių, didinti saugumą  socialiai remtinų šeimų gyvenamuosiuose būstuose, pirmenybę teikiant mažamečių vaikų turinčioms šeimoms. Iš viso mūsų rajone šiais metais nupirkta 70 autonominių dūmų signalizatorių, vienas dūmų signalizatorius kainavo penkis su viršum euro.

Šakių ir kitoms seniūnijoms teko po penkis minėtus prietaisus. Rajono seniūnijoms priklausančius dūmų signalizatorius Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai įteikė seniūnams. Šie, padedami seniūnijose esančių socialinių darbuotojų arba Priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų, juos socialiai remtinoms šeimoms įrenginėja savo iniciatyva.

Parėjusį ketvirtadienį Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai – vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis ir ugniagesys-gelbėtojas Vytautas Pavalkis, padedant Šakių seniūnijos socialiniams darbuotojams, Šakių seniūnijoje penkioms socialiai remtinoms šeimoms taip pat įrengė dūmų signalizatorius. Dūmų signalizatoriai įrengti Gotlybiškių, Kušlikių, Duobiškių, Išdagų kaimuose bei Šakių mieste. Šios šeimos pasirinktos neatsitiktinai – jose gyvena ne vienas nepilnametis vaikas, namai yra apšildomi kūrenant senas krosnis, kilus gaisrui prie šių namų sunku būtų patekti ugniagesių-gelbėtojų automobiliui.

Vyresnysis inspektorius R. Pavalkis ne tik įrengė minėtose šeimose naujus dūmų signalizatorius, bet ir aiškino instrukciją, kaip juos reikia prižiūrėti. Be to, kiekviename name taip pat patikrino krosnies būklę, aiškino namų šeimininkams, kaip dažnai reikia valyti kaminus, kokiu atstumu nuo krosnies turi būti degūs daiktai. Nors grubių pažeidimų socialiai remtinų šeimų namuose ugniagesiai nerado, tačiau įspėjimų ir pastabų turėjo bene kiekvienai šeimai. Vyresnysis inspektorius patarė kiekvienam namų šeimininkui kasmet prieš pradedant kūrenimo sezoną išsivalyti kaminus, apžiūrėti juos palėpėse, kad aplinkui nebūtų spalių ir kt. degių medžiagų, prie krosnių pusantro metro atstumu nedėti degių daiktų, nedžiauti virš krosnių drabužių, saugoti, kad mažamečiai vaikai nenumestų degių buities daiktų ant įkaitusių viryklių.

Praėjusiais metais mūsų rajone buvo įrengta 50 signalizatorių. Kaip veikia šeimose šie signalizatoriai, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistams padeda sužiūrėti seniūnijų socialinės darbuotojos. Jos dažniausiai lankosi joms priskirtose šeimose, pastebėjusios kokių signalizatorių defektų, apie tai informuoja ugniagesių komandas. Anot R. Pavalkio, kol kas nėra jokių nusiskundimų iš seniūnijų dėl pernai metų įrengtų dūmų signalizatorių. Juose įmontuotos baterijos turėtų tarnauti trejus metus. Pasak inspektoriaus, džiugu, kad ši prevencinė priemonė mūsų rajone veikia puikiai, nes pernai metais nėra kilęs nė vienas gaisras tuose namuose, kur dūmų signalizatoriai buvo įrengti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.