Išrinktas geriausias šių metų pasieniečių šuo

Geriausiu pasieniečių tarnybiniu šunimi šiemet tapo septynerių metų belgų aviganė Coco, su kinologu Žydrūnu Baltrušaičiu sauganti Lietuvos sieną su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardoje.

Tai paaiškėjo gegužės 24 d. Pagėgiuose pasibaigus tris dienas trukusiam XX VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionatui.

Svarbiausiame VSAT kinologijos metų renginyje varžėsi nugalėtojais atrankos varžybose savo padaliniuose pripažinti Lietuvos pasieniečių šunys iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro.
 
Keturkojai sugebėjimus demonstravo vietovės apieškos, žmogaus paieškos, pėdsekystės ir šuns elgsenos rungtyse. Kiekvieną komandą sudarė po tris kinologus su šunimis.

Asmeninėje įskaitoje lygių nebuvo Coco, su savo šeimininku kinologu Ž. Baltrušaičiu saugančiai Lietuvos sieną su Rusija Šilgalių užkardoje. Nugalėtojai per keturias rungtis surinko 210 taškų. Geriausias pasieniečių šuo su savo kinologu įgijo teisę atstovauti VSAT svarbiausiose užsienyje vyksiančiose varžybose.

Pasieniečiai su šunimis ten pat, Pagėgiuose, visuomenei surengė savo veiklos pristatymą ir pademonstravo parodomąją programą.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja 160 tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Neretai pasieniečių keturkojų pagalbos prireikia dingus žmonėms ar aiškinantis vagystes.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.