Prieš šventes pasitraukė iš gyvenimo?

Savaitės pradžia Sintautų seniūnijoje paženklinta tragišku, netikėtu įvykiu. Pirmadienį apskrities policijos komisariato suvestinėje buvo skelbiama, kad Menkinių kaime (Sintautų sen.) apie 18 val. sustabdytas automobilis „Opel Zafira“, kurį vairavo to kaimo gyventojas P. J. Vairuotojas (gim. 1954 m.) buvo neblaivus – jam nustatytas 1,78 prom. girtumas. Pareigūnai pasirūpino, kad automobilis būtų išvežtas į saugomą aikštelę.

Antradienį policijos suvestinėje vėl pasirodė pranešimas apie tą patį Menkinių kaimo gyventoją, kad jis apie 18 val. savo namuose rastas negyvas su šautine žaizda galvoje. Šalia negyvo kūno rastas pistoletas, kurį pilietis laikė legaliai. Mirties priežasčiai nustatyti kūnas išvežtas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Jurbarko poskyrį.
 
Kaip apie Menkinių kaimo gyventoją pasakojo Sintautų seniūnijos seniūnas Kęstutis Birbilas, sunku patikėti, kad jis galėjo pakelti prieš save ranką. P. J. buvo gerai žinomas kaip mėgstantis groti, šokti, dalyvaujantis įvairiose saviveiklos kolektyvų veiklose žmogus, visai nepanašus į tą, kuris norėtų pasitraukti iš gyvenimo. Juo labiau, kad dėl to, kad buvo sulaikytas išgėręs ir paimtas vairuotojo pažymėjimas, jam nereikėjo smarkiai sielotis, nes turėjo draugę, kuri vairuoja automobilį. Tiesa, nelaimėlis gyveno Menkinių kaimo sodyboje vienas, laikė naminių galvijų, buvo išsiskyręs, yra du jau suaugę jo vaikai. Anot seniūno, jeigu jis kartais ir vartojo alkoholį, tai kaime jo girto niekas nėra matęs, taip pat nėra seniūnijoje žinomas kaip išgeriančių kompanijų namuose mėgėjas. Seniūnas, kaip ir kiti jį pažinoję asmenys, laukia policijos ekspertų tyrimų rezultatų ir nori įsitikinti, ar tikrai būtent šis žmogus galėjo pakelti prieš save ranką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.