Gaisras nusiaubė gyvenamąjį namą

gaisras gelg
Nuotr. Vasario 8 d. vakarą Daugerdiškių kaime (Gelgaudiškio sen.) sodyboje kilo gaisras, kurio metu liepsnos smarkiai nusiaubė gyvenamąjį namą.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusį penktadienio vakarą apie 19 val. vakaro Daugerdiškių kaime (Gelgaudiškio sen.) esančioje sodyboje užsidegė gyvenamasis namas. Kilus gaisrui namo šeimininkai buvo namuose, tačiau kol pastebėjo liepsnas ir sulaukė pagalbos, liepsnos apmūrinto medinio namo vidų nusiaubė smarkiai.

Kai penktadienio vakare kilo gaisras gyvenamajame name, jo šeimininkai buvo namuose. Tačiau, anot Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyr. inspektoriaus Rolando Pavalkio, ko gero, gaisro namo šeimininkai iš karto ir nepastebėjo, nes jis galimai kilo antrame namo aukšte nuo nesandaraus dūmtraukio. Kai gaisrą pastebėjo namo šeimininkai, šis jau buvo gerokai įsisiautėjęs. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, namas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu išdegė trys kambariai, apdegė virtuvė, koridorius, vonia. Sulieti pirmame aukšte buvę baldai, namų apyvokos daiktai. Dviejų asmenų šeima liko be pastogės.

Kaip sako Gelgaudiškio seniūnijos seniūnas Vincas Dabravolskis, namų šeimininkai yra jau vyresnio amžiaus žmonės, moteris dirbo paštininke. Beje, 2015 m. ji buvo apdovanota Lietuvos garbės nominacija „Metų kaimynas“.

Žmonės po gaisro neliko ant gatvės, juos priglaudė artimiausi kaimynai, tačiau nuo tų namų, anot seniūno, jie toli keltis nenori, nes ten dar laiko gyvulių, turi savo žemės. Artimiausiu metu seniūnas žada siųsti kelis darbininkus, kad padėtų šeimai išvalyti apdegusio namo vidų, sutvarkyti po gaisro likusį šiukšlyną. Pasak seniūno, viena namo pusė išdegusi smarkiai, medinės vidaus sienos taip pat labai nuniokotos liepsnų, todėl darbo, kol namo vidus bus išvalytas, yra daug. Kaip sako seniūnas, dėl laikino apsigyvenimo nukentėjusiai šeimai bėdų nėra, nes netoliese yra tuščias namas, kurio šeimininkai įleistų gyventi, taip pat jiems kažkas siūlė ir butą Gelgaudiškyje, kuriame laikinai galėtų prisiglausti. Pasak seniūno, artimiausiu metu šeima planuoja susitvarkyti lauko virtuvėlę, kur galėtų gyventi, tačiau ateityje svajoja atsistatyti gaisro nusiaubtą namą.

Jau praėjusį savaitgalį pilietiški gyventojai socialiniame tinkle Facebook skatino aukoti nukentėjusiai šeimai, kad šie turėtų galimybę atsistatyti savo sudegusius namus ir dalijosi nukentėjusios moters banko sąskaita. Taip pat apie tai, kad renka aukas nukentėjusiai nuo gaisro šeimai paskelbė labdaros ir paramos fondas „Gera dalytis“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.