Intensyviai vykdys greičio kontrolę

Balandžio 1–7 dienomis šalies keliuose policijos pareigūnai vykdys prevencinę priemonę, skirtą transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolei užtikrinti.

Šią akciją inicijavo Europos kelių policijos tinklas „TISPOL“. Manoma, kad akcijoje dalyvaus daugiau nei 20 Europos šalių kelių policijos pajėgos.
 
Balandžio 3 d. bus vykdoma 24 valandų trukmės specialioji priemonė „Greičio maratonas“. Specialios priemonės koncepcija – leistino važiavimo greičio viršijimo, neatsižvelgiant į kelio būklę, matomumą, oro sąlygas, kitas aplinkybes, problema. „Greičio maratonas“ – viena iš „TISPOL“ strateginių priemonių, skirtų mažinti eismo įvykių skaičių ir siekti, kad Europos keliai būti saugesni.

Pastarųjų dvejų metų Lietuvos avaringumo keliuose analizė rodo, kad pagrindinė eismo įvykių, kuriuose žuvo žmonės, priežastis – nepasirinktas saugus ar viršijamas leistinas važiavimo greitis, dėl to įvyko 25–30 proc. tokių įvykių. Leistino važiavimo greičio nepaisymas ypač pastebimas nuo 2019 m. vasario mėnesio, kai valstybinės reikšmės keliuose nebefunkcionuoja 139 stacionarūs greičio matavimo prietaisai, taip pat ir 11 mobiliųjų greičio matavimo sistemų. Į šį skaičių patenka ir buvęs vienintelis mūsų rajone momentinis greičio matavimo prietaisas Kidulių seniūnijoje kelyje Jurbarkas–Šakiai–Pilviškiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar renginių pasiūla rajone atitinka jūsų poreikius?

klausimelis 06 04Nerijus iš Kudirkos Naumiesčio:

Nežinau, kokia situacija likusiame rajone, bet Kudirkos Naumiestyje, atrodo, visai užtenka. Nors šiaip nelabai ką galiu pasakyti, kadangi apskritai renginiai man nėra pats aktualiausias dalykas. Kai Lietuvoje būname, kartais į kokį nors užsukame. Dažniausiai – į koncertus, šie labiausiai domina. 

klausimelis 06 04 2

Eglė iš Gelgaudiškio:

Užtenka tų renginių. Pati gyvenu Gelgaudiškyje, jei vyksta koks netoliese, stengiuosi apsilankyti. Kartais vykstame ir į kituose mestuose vykstančius renginius. Kalbant apie rajoną, mes dažniausiai renkamės tokius, kurie ir vaikams skirti, pavyzdžiui, šeimos šventę, vaikų dienos šventę. Tik tokio tipo renginių, kur veikos netrūktų ir mažiesiems, būtų atrakcionų, žaidimų ir t.t., organizuojama skurdokai, galėtų būti ir daugiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px