Gaisrai įsisuko ir į pastatus, ir į pievas

gaisras ukinis pastatas
Šakių PGT nuotr. Piliukiškės kaime ugnis visiškai nuniokojo ūkinį pastatą – nudegė stogas, sudegė šienas, šiaudai, traktoriukas-žoliapjovė, malkos.


Balandžio 2 d. apie 19 val. gaisras kilo Šakių sen. Piliukiškės kaimo Briedžių gatvėje, kur užsidegė ūkinis pastatas. Pradėjo siautėti ir pievų gaisrai.
 
Atvykus ugniagesiams gelbėtojams ūkinis pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu visiškai sudegė medinė daržinė, kuri buvo sujungta su mūriniu ūkiniu pastatu. Nudegė visas bendras pastato stogas, kuris buvo dengtas šiferiu, išdegė mūrinės ūkinio pastato dalies palėpėje sukrautos 5 t šieno ir 3 t šiaudų. Taip pat sudegė pastate buvęs traktoriukas-žoliapjovė, šiek tiek malkų. Anot Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyr. inspektoriaus Rolando Pavalkio, gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.  

Nuo kovo 29 d. rajone pradėjo siautėti ir pievų gaisrai. Per savaitę laiko skirtinguose rajono kampeliuose gelbėtojai pievų gaisrų gesinti vyko šešis kartus. Kai kur išdegė vos po vieną arą ploto, tačiau buvo ir tokių vietų, kur degė ištisi hektarai. Kovo 29 d. kilo gaisras Barzdų sen. Simokų kaime buvusiame karjere, kur išdegė 3 ha pievos, tame pačiame kaime, tik kitoje kelio pusėje, balandžio 2 d. vėl degė pievos ir išdegė vieno hektaro plotas. Taip pat balandžio 2 d. degė didžiulis pievų plotas Žvirgždaičių sen. Viltrakių kaime, kur išdegė apie 9 ha pievų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.