Greičio mėgėjų rajone netrūksta

Pirmąją balandžio savaitę policijos pareigūnai šalies keliuose vykdė prevencinę priemonę, skirtą transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolei užtikrinti, kurią inicijavo Europos kelių policijos tinklas „TISPOL“.

Nors apie tai, kad visą savaitę policijos pareigūnai intensyviai vykdys greičio kontrolę, buvo kalbama per visas žiniasklaidos priemones, pažeidėjų keliuose netrūko. Ne išimtis ir Šakių rajonas – čia nustatyta 22 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, kuomet viršytas leistinas važiavimo greitis.
 
Per savaitę viršijusių greitį nuo 10 iki 20 km per valandą buvo penki vairuotojai, o tokių, kurie viršijo leistiną greitį nuo 20 iki 30 km per val., buvo net septyni. Dar keturi vairuotojai lėkė greičiau negu 30 km per val. greičiu, o tokių, kurie važiavo nuo 40 iki 50 km per val. greičiau negu galima, rajone užfiksuota irgi keturi atvejai. Taip pat per šią savaitę pasitaikė ir vienas vairuotojas, kuris greitį viršijo daugiau kaip 50 km per valandą – lėkė netgi 132 km per val. greičiu. Šiam vairuotojui teks susimokėti ne tik baudą, bet ir atsisveikinti su teise vairuoti automobilį nuo 1 iki 6 mėnesių.

Iš viso Marijampolės apskrityje buvo nustatyta 112 asmenų, viršijusių leistiną važiavimo greitį.

Policijos pareigūnai ne tik kontroliavo važiavimo greitį, bet ir stebėjo kitus nusižengimus keliuose. Praėjusią savaitę neįprastų nusižengimų nebuvo. Bet šios savaitės pirmadienio rytą policijos pareigūnai vykdė vairuotojų girtumo kontrolę rajone, kurios metu buvo sustabdyti ir trys neblaivūs vairuotojai prie vairo, tačiau jų girtumas neviršijo 1,5 prom. Vienas iš trijų neblaivių vairuotojų iš viso neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.