Gelgaudiškio ugniagesių komandai – triguba šventė

gelgaudiskio gaisrine
Nuotr. Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčios parapijos klebonas kun. Dainius Gurevičius pašventino naująjį Gelgaudiškio ugniagesių komandos automobilį „Mercedes Benz“.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šiais metais rajono ugniagesiai gelbėtojai minėti savo profesinės šventės rinkosi Gelgaudiškyje –  čia Šv. Florijono dienos išvakarėse buvo aukojamos šv. Mišios, o iškilmingame minėjime – padėkos raštų gausa, Gelgaudiškio ugniagesių komandos naujai įsigyto automobilio ir patalpų šventinimo ceremonija.

Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčios parapijos klebonas kun. Dainius Gurevičius kreipdamasis į gelbėtojų bendruomenę linkėjo, kad ugniagesiai turėtų kuo mažiau darbo ir kvietė melstis tiek už gyvus, tiek už išėjusius Anapilin jų profesijos atstovus.
„Jūsų profesija niekada neišnyks ir nenustos savo aktualumo. Priešingai, jos poreikis visada augo“, – kalbėjo klebonas D. Gurevičius.

Anot dvasininko, realybė yra ir tokia, jog ugniagesiai, kaip ir dvasininkai, būna arčiausiai žmogaus jo sunkiausiu gyvenimo momentu – pirmieji atskuba į pagalbą ir mato tą liūdną gyvenimo pusę. Kalbėdamas apie ugniagesių gelbėtojų profesijos specifiką, klebonas sakė, kad ugnis turi du veidus – ji gali būti jaukumo ir šilumos šaltinis, kai sėdi prie židinio ar degini žvakę, bet gali tapti ir mirtinu priešu žmogui – palikti jį be namų, o kartais ir gyvybę atimti...

Bendrai maldai Gelgaudiškyje rinkosi tiek Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai, tiek Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos darbuotojai. Rajono meras Edgaras Pilypaitis sveikindamas ugniagesius su jų švente linkėjo stiprybės ir palaikymo šeimose, be to, pasveikino ir keletą ugniagesių gelbėtojų, kurie šiais metais šventė savo asmeninius jubiliejus. Už pavyzdingą ir nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą padėkos raštais meras E. Pilypaitis apdovanojo šiuos Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos darbuotojus: Kęstutį ir Alvydą Sutkus (Lekėčių ugniagesių komanda), Saulių Mekšraitį (Gelgaudiškis), Juozą Lopetą (Kiduliai), Valdą Liudžių (Sintautai), Rimantą Žukaitį (Griškabūdis), Giedrių Sabaliauską (Kriūkai). Taip pat mero padėka ir gražūs žodžiai už nuoširdų ir nevaldišką požiūrį į darbą teko Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkui Gintautui Vedegiui. Už finansinę pagalbą meras padėką įteikė ir UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ vadovui Edmundui Rinkevičiui.

Sveikinimo žodžius savo kolegoms ugniagesiams gelbėtojams tarė ir Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius. Nuo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos V. Rekešius perdavė gelbėtojams ne tik padėkos žodžius ir linkėjimus, bet ir padėkos raštus už puikiai atliktus darbus. Padėkos raštai įteikti vyriausiajam specialistui Gintarui Ščajevui, vyresniajam inspektoriui Rolandui Pavalkiui ir ugniagesiams gelbėtojams – Rimantui Martinkevičiui bei Rolandui Adomaičiui. Už sklandų bendradarbiavimą V. Rekešius gėlių puokštę įteikė ir G. Vedegiui. Susirinkusius su profesine diena sveikino ir Seimo narė Irena Haase linkėdama jiems stiprybės ir ištvermės nelengvame darbe.

Po apdovanojimų ir gražių palinkėjimų šūsnies visas būrys šventės dalyvių persikėlė į bažnyčios kiemą, kur klebonas D. Gurevičius pašventino naująjį Gelgaudiškio ugniagesių komandos automobilį „Mercedes Benz“. Anot G. Vedegio, per pastaruosius porą metų jų tarnybai jau pavyko įsigyti tris naujesnius automobilius. Dar pernai ir užpernai  padedant rėmėjams buvo nupirkti automobiliai Kidulių („Iveco Magirus“) ir Lukšių („Mercedes Benz“) ugniagesių komandoms, o šiais metais savivaldybės už 27 tūkst. eurų įsigyta nauja mašina teko Gelgaudiškiui. Čia gaisrinio automobilio „jau reikėjo verkiant“, nes gelbėtojai naudojosi Kidulių atlikusiu rusišku automobiliu „ZIL“. Prie dabar įsigyto „Mercedes Benz“ automobilio finansiškai taip pat prisidėjo rėmėjas – UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ įmonės vadovas paaukojo 8 proc. bendros sumos. Pasak G. Vedegio, Gelgaudiškio ugniagesių komandai tekęs naujesnis automobilis yra brangesnis dėl geresnės jo komplektacijos – mašinoje sumontuota 4 tūkst. litrų vandens talpykla ir kiti privalumai leis ugniagesiams operatyviau atlikti darbus.

Be naujojo gaisrinio automobilio, klebonas D. Gurevičius pašventino ir suremontuotas ugniagesių komandos patalpas, kurias savivaldybė perleido naudotis tarnybai dar prieš dvejus metus. Pasak Gelgaudiškio seniūnijos seniūno Vinco Dabravolskio, patalpos buvo apleistos, ant stogo augo medžiai. Po truputėlį ugniagesių pastangomis per porą metų pastatas buvo išvalytas, sutvarkyta aplinka ir įrengtos modernios poilsio bei garažo patalpos. Gelgaudiškio komandos ugniagesių džiaugsmas Šv. Florijono dienos išvakarėse buvo trigubas – ne tik paminėta profesinė diena, bet ir pašventinta nauja mašina bei modernios patalpos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.