Griškabūdyje prasisuko ilgapirščiai – apiplėšė dar nebaigtą statyti namą

vagis
Asociatyvi nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Sausio 8-osios naktį ilgapirščiai pasidarbavo Griškabūdžio seniūnijoje, kur apvogė naujai statomą jaunos šeimos namą. Vagys nepasikuklino – išnešė brangią šildymo sistemos įrangą ir netgi statybininkų įrankius.

Dar neįrengtame name Rygiškių gatvėje ketvirtadienio naktį prasisuko vagys – išnešė brangiai kainuojantį šildymo sistemos siurblį oras-vanduo ir keletą statybininkų įrankių. Dar tik įrenginėjamame jaunos šeimos name pastaruoju metu dirbo statybininkai. Santechnikai statomame name neseniai buvo sumontavę modernią šildymo sistemą, o statybininkai pastaruoju metu atliko kitus vidaus apdailos darbus. Kaip sako namo šeimininkas, vagys tiksliai žinojo, ko eina į namus, nes išnešė naujai įrengtą šildymo siurblį oras-vanduo, kuris kainuoja 12 tūkst. eurų. Pasak namo savininko, viena brangaus siurblio dalis buvo sumontuota prie namo iš lauko pusės, kita – viduje, tačiau vagys pro išdaužtą langą pateko ir į vidų bei išnešė visą įrenginį tiek iš lauko, tiek iš vidaus.

„Dar paėmė keletą statybininkų įrankių, kurių vertė taip pat yra apie 500 eurų“, – pasakojo apiplėšto namo savininkas.

Beje, šeimininkas nežino, ar nuostoliai nebus dar didesni, nes gali būti, kad bus sugadintos ir naujai įrengtos grindys toje patalpoje, kur buvo sumontuotas siurblys, kai vagims nupjovus siurblį iš vamzdžių ant grindų išbėgo specialus skystis ir vanduo. Taip pat prie nuostolių prisideda ir išdaužto vonios lango, pro kurį į vidų pateko vagys, vertė (apie 100 eurų).

Kol kas apvogti šeimininkai tik spėlioja, kodėl vagys nusitaikė į jų namą – ar todėl, kad jis yra atokiau nuo miestelio, o gal jau žinojo, kad jame sumontuota nauja brangi šildymo sistema ir kur ją pavogę panaudos.

„Turim keletą versijų: gal kažkas žinojo, kad ten įrengta ta sistema, arba naktį nuėjo apsižiūrėti, nes naktį, pasišvietus pro stiklines duris ir langus, galima matyti, kas yra viduje. Namas atokesnėje vietoje, tad nesunku tai padaryti“, – spėliojo galimus nusikaltėlių motyvus šeimininkas.

Namo šeimininkai kol kas nebuvo name įrengę vaizdo stebėjimo kamerų, taip pat namas kol kas buvo neapdraustas.

Po vagystės šeimos nariai iš karto pasidalino socialiniuose tinkluose žinute apie įvykį ir siūlė nemenką atlygį (1 tūkst. eurų) tiems, kas suteiks naudingos informacijos apie vagystę. Šeimininkų manymu, tokio masto apiplėšimas negalėjo būti įvykdytas vieno žmogaus, o ir automobilis, kuriuo vagys išvežė siurblį, turėjo būti didesnis, krovininis. Nukentėjusi šeima tikisi, kad nusikaltėlius pavyks išaiškinti, juolab kad į jų pranešimą „Facebook“ sureagavo ir juo pasidalino daug žmonių.

Kaip sako Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius, panašaus masto vagysčių rajone per metus pasitaiko mažai, o praėjusiais metais tokį nuostolį turėjo Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė, kur už panašią sumą buvo pavogta 3,5 tonos dobilų sėklos. Kaip greitai pareigūnams pavyks šį nusikaltimą išaiškinti, viršininkas nesiryžo prognozuoti, tačiau apskritai praėjusių metų statistika rodo, kad nusikaltimų išaiškinimas mūsų rajono komisariate viršija 80 procentų ir yra vertintas kaip geriausias apskrityje. Į šią statistiką nepatenka sunkūs nusikaltimai, kurie Šakių rajono policijos komisariate netiriami. Anot viršininko, kad ir patys nukentėjusieji intensyviai platina informaciją ir ieško nusikaltimo pėdsakų, padeda greičiau pareigūnams ištirti įvykį ir padaro kitą gerą dalyką – informuoja žmones, kad šie atidžiau saugotų savo turtą, būtų budresni.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.