Jaunas dviratininkas po susidūrimo su automobiliu neišgyveno

avarija dviratininkas
Antradienio vakarą Batiškių kaime, kelių Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas ir Šakiai–Prūseliai sankryžoje, „BMW 530 D“ partrenkė jauną dviratininką, kuris po įvykio neišgyveno. D. Pavalkio nuotr.


Antradienis rajono keliuose buvo paženklintas nelaimėmis – įvyko du eismo įvykiai, iš kurių viename nukentėjo pėsčiųjų perėja ėjusi moteris, o kitame – sankryžoje buvo partrenktas dviratininkas. Deja, jauno dviratininko gyvybė ligoninėje po kurio laiko užgeso.

Gegužės 12 d. 10.41 val. Šakių mieste, V. Kudirkos gatvėje, ties prekybos centru „Maxima“ esančioje sankryžoje, Adomiškių k. (Lukšių sen.) gyventojo (gim.1967 m.) vairuojamas automobilis „Seat Alhambra“ kliudė perėja ėjusią moterį. Moteris (gim.1971 m.) yra Išdagų kaimo gyventoja. Abu eismo dalyviai įvykio metu buvo blaivūs. Moteris po smūgio skundėsi kojų skausmu, todėl buvo nuvežta į ligoninę.

Tos pačios dienos vakarą apie 20 val. Batiškių kaime, kelių Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas ir Šakiai–Prūseliai sankryžoje, 33-ejų metų vyro vairuojamas automobilis „BMW 530 D“ partrenkė dviračiu važiavusį 18 metų vaikiną. Ištiktas komos jaunuolis  buvo paguldytas į ligoninę, tačiau tą patį vakarą, apie 22 val., jo gyvybė ligoninėje užgeso.

Šiais metais tai jau antras eismo įvykis rajone, kada žūsta dviratininkas. Pirmasis mirtinas eismo įvykis kelyje šįmet atsitiko kovo 12 d., kai keliu važiavęs vilkikas ties Sutkų kaimu partrenkė ir mirtinai sužalojo keliu važiavusį dviratininką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.