Įdiegus kameras, pasienyje nebereikės specialiųjų leidimų

kameros pasienis
Kudirkos Naumiesčio užkardos kontroliuojamame pasienio sausumos ruože jau baigiama montuoti ir netrukus pradės veikti nauja moderni vaizdo stebėjimo sistema. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Nuo sausio 1 d. Lietuvos pasienyje su Rusijai priklausančia Kaliningrado sritimi, kur valstybės siena eina Nemuno, Širvintos ir Šešupės upėmis bei kur yra įdiegtos stebėjimo sistemos sausumos dalyje, naikinama valstybės sienos apsaugos zona (VSAZ). Tai reiškia, kad piliečiai galės laisvai judėti šioje teritorijoje, o leidimų reikės tik išimtinais atvejais.

Šiuo metu visame Kudirkos Naumiesčio užkardos teritorijos ruože jau baigiama rengti vaizdo stebėjimo sistema. Anot šios užkardos vado majoro Dariaus Martinkevičiaus...

(Daugiau paskaityti galite gruodžio 29 dienos laikraštyje arba www.pdf.drg.lt)

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar balsuosite Europos Parlamento rinkimuose?

klausimelis 06 07Bronislava iš Keturnaujienos:

Balsuosiu. Kadangi partijų daug, pasirinkimas nelengvas. Svarbiausia, jog politikai žiūrėtų ne tik Europos Sąjungos, bet ir Lietuvos – iš ekonominių, politinių ir visokių kitokių pusių. Nors turiu vieną partiją, kuriai simpatizuoju, bet vis tiek labiau atsižvelgiu į tai, kas sakoma, žadama. Į tai reikės atkreipti dėmesį ir reitinguojant. Dabartinis mano pasirinkimas nebūtinai atsikartos rudenį, per Seimo rinkimus. 

klausimelis 06 07 2

Erika iš Šakių:

Tikrai taip. Už ką, dar nežinau, vis dar svarstau. Neturiu vienos partijos, kurią visuomet palaikyčiau, tai prieš rinkimus tiesiog įdėmiai skaitau programas, tad, kai bus Seimo rinkimai rudenį, žiūrėsime iš naujo. Kalbant apie Europos Parlamentą, manau, svarbiausia, jog būtų gerai mums, turime parodyti Lietuvą iš gerosios pusės, kitaip sakant, kad gerai reprezentuotų, gėdos nepridarytų. Mano aplinkoje visi planuoja eiti balsuoti, nes po paskutinių rinkimų galutinai įsitikino, kad antraip nieko gero nebus.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px