Prieš šventes įvesti judėjimo ribojimai galioja ir toliau

stop kontrole policija
Nuo šios savaitės policija neinformuoja visuomenės apie rajone statomus stacionarius kontrolės postus – priešingai, yra pasiruošusi juos kilnoti į bet kurią savivaldybės vietą bei statyti postus ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis. D. Pavalkio nuotr.


Policijos pareigūnai tris savaitgalius organizavo stacionarius kontrolės postus savivaldybių centrų prieigose, juose kontroliavo vykstančias transporto priemones. Po Naujųjų gyventojams judėjimo principai nesikeičia – tarp savivaldybių važinėti be pagrindo negalima, galioja tie patys ribojimai, bet policija pakeitė paties kontroliavimo taktiką.
 
Ilgąjį Naujųjų metų savaitgalį rajone pareigūnai patikrino 3 tūkst. 598 transporto priemones, kelionę nutraukė ir apsisukti liepė 41vairuotojui.

Praėjusį naujametinį savaitgalį policijos pareigūnai įspėjo 57 asmenis ir surašė 18 protokolų dėl įvairių kitų pažeidimų – vairuotojai keliavo ir be draudimo, ir be techninės apžiūros pažymėjimo, ir be vairuotojo pažymėjimo. Taip pat pastarąjį savaitgalį pareigūnai surašė keturiems asmenims protokolus dėl karantino taisyklių pažeidimo.

Iš viso per tris judėjimo ribojimo tarp savivaldybių savaitgalius Šakių rajone buvo patikrinta daugiau kaip 15 tūkst. transporto priemonių, o apsisukti ir grįžti atgal teko 187 vairuotojams.

Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius sako, jog kontrolės postai rajone niekur nedingo, tik jų statymo pobūdis šiek tiek keičiasi.

„Gyventojai nežinos, kur yra šiuo metu tas kontrolės postas, kaip buvo per tuos tris savaitgalius, bet kontrolės postas gali atsirasti bet kurioje vietoje. Pavyzdžiui, iki dabar žmonės žinojo, jog kontrolės postai yra Šakiuose, kelyje į Kauną, o nuo šios savaitės postus įrengiame, pavyzdžiui, Kiduliuose, Kudirkos Naumiestyje ar Lekėčiuose, kad žmonėms iš anksto nebūtų žinoma“, – aiškino komisariato viršininkas.

Anot A. Kvederevičiaus, šie mobilūs kontrolės postai nuo šios savaitės yra statomi ne tik savaitgaliais, bet kiekvieną dieną. Didžiausią dėmesį pareigūnai ir toliau skiria šeimų ūkiams – reaguoja, kontroliuoja, tikrina atvejus, jeigu jiems kyla įtarimų, kad bendraujama daugiau negu vienos šeimos asmenų. Judėjimo kontrolės taisyklės, pasak komisariato viršininko, iš esmės nepasikeitė – visi reikalavimai, kurie buvo priimti praėjusių metų pabaigoje, vos tik buvo įvesta judėjimo kontrolė, išlieka galioti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.