Kriminalai (2010-08-17)

Avarija
Rugpjūčio 13 dieną, 10 val. 15 min, Griškabūdžio seniūnijos Patašinės kaime Jovarų gatvėje, 70-mečio Patamošupių kaimo gyventojo A. M. vairuojamas automobilis „FORD SIERA“ partrenkė į kairę pusę staiga pasukusį 60-metį dviratininką Z. J. Po įvykio vyriškis pristatytas į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių. Medikai jam diagnozavo veido sumušimą ir nubrozdinimą, atvirą nosikaulio, skruostikaulio lūžimą, kaklo raiščių patempimą. Z. J. paguldytas į ligoninės Ortopedijos - traumatologinį skyrių.

Vogė
Rugpjūčio 12 dieną policija gavo pranešimą apie pavogtus degalus, priklausančius Veršių kaimo gyventojui K. D. Vyriškis pastebėjo, kad iš jam priklausančio kombaino DON 1500, kuris stovėjo prie gyvenamojo namo, pavogta 200 litrų žymėto dyzelino.

Apsinuodijo
Rugpjūčio 13 dienos vakare į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatyta 64-erių šakietė J. R. Š. Moteriai medikai diagnozavo apsinuodijimą vaistais savižudybės tikslu. Po apžiūros ji paguldyta į Stebėjimo palatą. Įvykio aplinkybės tiriamos.
 
Rugpjūčio 15-osios naktį į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas 27-erių Slavikų kaimo gyventojas R. P. Neblaiviam vyriškiui medikai diagnozavo galvoje pjautą kraujuojančią žaizdą, įtariama galvos smegenų trauma. Po apžiūros R. P. iš ligoninės pasišalino.

Rugpjūčio 16-osios naktį į ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas Lekėčių miestelio gyventojas S. J. Neblaiviam lekėtiškiui medikai diagnozavo daugybinius šonkaulių lūžius, juosmeninės stuburo dalies II slankstelio lūžimą. Po apžiūros jis išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Sprogmuo

Rugpjūčio 13 dienos rytą Šakių seniūnijos Kuodžių kaime A. M. priklausančiame lauke buvo rastas artilerijos 75mm sviedinys. Sprogmuo kėlė pavojų aplinkai, todėl buvo sunaikintas vietoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.