Kriminalai (2012-06-08)

Vogė
Gegužės 31 dieną šakietis A. J., gyvenantis S. Banaičio gatvėje, grįžęs namo, rado apvogtą ir apverstą butą. Šeimininkas pasigedo medžioklinio graižtvinio šautuvo „TOZ-78-01“ 5,6 mm kalibro su optika, kurį laikė koridoriuje stovėjusioje rakinamoje metalinėje spintoje. Taip pat vagys pasisavino auksinę carinės Rusijos 5 rublių nominalo monetą bei kitų aukso dirbinių: vyriškio vestuvinį žiedą, moterišką grandinėlę, dvejus auskarus. Pasigesta ir plastikinėse dėžutėse buvusių proginių medalių. Paskaičiuota, jog šakiečiui padaryta 5620 Lt turtinė žala.

Gegužės 21 dieną šakietis R. M., gyvenantis Draugystės take, pastebėjo, kad pritaikius raktą buvo įsibrauta į jam priklausantį gyvenamąjį namą, esantį Slavikų kaime. Iš namo vagys išnešė mobiliojo ryšio telefoną „Nokia X2-00“,  7 kg cukraus, apie 6 kg šaldytos mėsos ir keletą stalo įrankių, indų.  Dėl vagystės padaryta 500 litų turtinė žala.

Birželio 3 dieną Barzdų seniūnijos Buktiškių kaimo gyventojas V. A. pastebėjo, kad atplėšę lentas ilgapirščiai įsibrovė į vyriškiui priklausantį ūkinį pastatą ir iš ten stovėjusio kombaino „Claas Mercator 75“ pavogė 30 litrų žymėto dyzelinio kuro. Ūkininkas patyrė 100 Lt nuotolį.

Birželio 3 dieną lekėtiškė L. M., gyvenanti Šakių gatvėje, pastebėjo, kad iš sodyboje esančio nerakinamo garažo pavogtas motorinis pjūklas „Husqvarna“, pjūklas „CS 2150 15‘J“, trys motoriniai pjūklai „Stihl MS 341“, keturi motoriniai pjūklai „Stihl SM 260“, du motoriniai pjūklai „Stihl MS 261“, krūmapjovė „Husqvarna 343“. Iš atviros pagalbinės patalpos dingo savaeigė benzininė žoliapjovė „Husqvarna“. Visi šie daiktai priklausė jos vyro V. M. įmonei. Vagys apsilankė ir nerakintoje rūkykloje, iš jos išnešė apie 130 kg rūkytos mėsos.
 
Negandos
Birželio 1 dieną į Šakių ligoninę buvo pristatyta pilietė E. G. (gim. 1945 m.), gyvenanti Juškakaimių kaime, Slavikų seniūnijoje. Jai medikai diagnozavo bendrą kūno atšalimą, moteris buvo paguldyta į stebėjimo palatą.

Birželio 2 dieną į Šakių ligoninę buvo pristatytas kriūkietis V. Š. (gim. 1986 m.), gyvenantis Mokyklos gatvėje. Jam nustatyti daugybiniai galvos ir veido sumušimai, nubrozdinimai. Vyriškis paguldytas į stebėjimo palatą.
Birželio 3 dieną į Šakių medikus kreipėsi naumiestietis T. V. (gim. 1976 m.), gyvenantis Kranto gatvėje. Jam medikai nustatė kairės pusės krūtinės sumušimą. Pirminiais duomenimis, gegužės 30 dieną, apie 23 val., kilusio konflikto metu jį sužalojo iš matymo pažįstamas asmuo.

Rado griaučius
Birželio 2 dieną Griškabūdžio seniūnijos Zygmantų kaimo gyventojas M. J. savo sodyboje kasdamas duobę rado galimai žmogaus skeleto griaučius.

Birželio 3 dieną Kriūkų seniūnijos Joginiškių kaimo gyventoja pilietė J. B., gyvenanti Jaunimo gatvėje, savo sodyboje kasdama žvyro krūvą, atvežtą prieš dvejus metus, rado seną žmogaus kaukolės fragmentą. Pirminiais duomenimis, žvyras buvo vežtas iš Nemuno upės.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.