Narai mokė tinkamo elgesio vandenyje

priegaisrines akcijaAntradienį Šakių baseine Marijampolės apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba (MAPGV) kartu su Šakių priešgaisrine gelbėjimo tarnyba įgyvendino prevencinę akciją „Būk saugus, moksleivi“, kurios metu buvo mokoma, kaip elgtis vandenyje, suteikti pagalbą.
 
Nuotr. Susitikimo metu buvo ne tik aiškinama, bet ir demonstruojama, kaip elgtis vandenyje pamačius skęstantįjį ar pradėjus skęsti pačiam.
 
Pasak MAPGV II komandos viršininko pavaduotojo Andriaus Juškos, nors užsiėmimų metu kalbama apie elementarius dalykus, tačiau jų žinojimas gali padėti išsaugoti ne tik savo, bet ir kito žmogaus gyvybę. Užsiėmimuose dalyvavo du narai bei paramedikas iš Marijampolės, kurie parodė, kaip gaivinti žmogų, susirinkusiems moksleiviams aiškino bei demonstravo, kaip elgtis vandenyje pamačius skęstantįjį. „Geriau neprireiktų narų pagalbos, bet geriau žinoti, kaip elgtis bei pagelbėti kitam“, - akcentavo A. Juška. Jis ne kartą pabrėžė, kad svarbiausia, pradėjus skęsti pačiam, ar pamačius skęstantįjį, nusiraminti, nepanikuoti ir ne pačiam šokti į vandenį, bet pirmiau iškviesti pagalbą. Specialistas pripažino, kad ištikus nelaimei tai sudėtinga, tačiau toks elgesys gali išgelbėti gyvybes. Be to, esant galimybei ir gelbstint kitą žmogų patariama šalia savęs turėti kokią nors priemonę, kurią galima paduoti skęstančiajam, pavyzdžiui, kamuolį, šaką ar net plastikinį butelį. Be to, svarbu skęstantįjį apkalbinti ir gelbėti iš nugaros, nes kitaip kyla pavojus nuskęsti ir pačiam.

Prevencinėje akcijoje dalyvavo Šakių „Žiburio“ gimnazistai, „Varpo“ vidurinės mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviai, taip pat svečiai iš Vilkaviškio, kuriems ši galimybė pasitaikė atsitiktinai – jie atvyko į baseiną pasiplaukioti ir tuo pačiu galėjo pasimokyti.

Susirinkusiuosius sveikino ir Šakių PGT viršininkas Virginijus Rekešius, vildamasis, kad pirmasis tokio pobūdžio užsiėmimas nebus paskutinis. Jis taip pat akcentavo, kad ypač svarbu žinoti, kaip taisyklingai atlikti gelbėjimo veiksmus vandenyje.

Prasidedant sezonui MAPGV tokias edukacines pamokas veda dažnai. Ne išimtis ir kiti rajonai, tad tikėtina, kad jos taps tradicinėmis ir Šakiuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.