Sugyventinį nužudžiusi slavikietė išgirdo teismo nuosprendį

malkineSpalio 7 dieną Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį  Slavikų kaimo gyventojai Irenai Jociuvienei, daugiau nei metus sėdinčiai už grotų už tyčinį sugyventinio Romaldo Radzevičiaus, su kuriuo drauge gyveno 13 metų, nužudymą. Jai skirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.
 
Nuotr. Tarnybinio šuns pagalba dingusiojo kūnas buvo rastas paslėptas I. Jociuvienės malkinėje.
 
R.Radzevičius dingo praėjusių metų liepos pabaigoje. Sugyventinė visiems aiškino, kad išvijo jį iš namų ir nežinanti, kur jis prisiglaudė. Policijos pareigūnai spaudoje išplatino pagalbos prašymą padėti rasti be žinios dingusį slavikietį. Po keleto savaičių vietinius gyventojus sukrėtė žinia, kad kinologas su tarnybinio šuns Miksės pagalba dingusiojo kūną po šakomis ir malkomis rado užkastą apie 30-40 cm gylyje I.Jociuvienės malkinėje.

Dėl vyro smurtinės mirties ir nusikaltimo slėpimo įtarimų našta krito ant sugyventinės I. Jociuvienės. Ji jau nebeturėjo kitos išeities – tik prisipažinti, tačiau moteris neigė savo kaltę ir tvirtino, kad prisiimti atsakomybę dėl nužudymo  jos paprašė daug kartų teistas J.V. Jį slavikietė įvardijo savo draugu ir meilužiu, su kuriuo abu sugyventiniai kartu išgėrinėdavo. Išgertuvės niekada gražiuoju nesibaigdavo, visada kildavo triukšmas. Mat sugyventiniui nepatikdavęs I. Jociuvienės draugiškas bendravimas su J.V.

Ikiteisminio tyrimo metu moteris davė parodymus, kurie tiesiog tuo metu šovė į galvą. Ji aiškino, kad nužudymo išvakarėse trijulė taip pat išgėrinėjo, tačiau ji nuėjo miegoti anksčiau. Kai atsibudusi nerado sugyventinio, pamanė, kad šis išėjo toliau gerti pas J.V., todėl ryte nuėjo jo ieškoti. Paklaustas, kur yra jos vyras, J.V. atsakęs: „Tu nesirūpink, neieškok jo, aš jį užkasiau ir jo niekas neras“. J.V. vėliau paaiškinęs, jog išgertuvių metu jis su R.Radzevičiumi susipyko, jį pasmaugė ir užkasė malkinėje. Moteris tvirtino, kad apžiūrėjusi malkinę, jokių kasinėjimo žymių nerado, tačiau po keleto dienų, sugyventiniui nepasirodžius, abu sutarę niekam nieko apie nužudymą nesakyti, kam paklausus, atsakyti, kad R.Radzevičius iš jos namų išėjo. Dalį sugyventinio daiktų ji išmetė, dalį atidavė nešioti J.V.

Vėliau moteris buvo prisipažinusi, jog naudojo smurtą prieš savo sugyventinį. Pasak jos, po susistumdymo, jis atsimušė į krosnį ir nugriuvo. Kai suprato, kad vyras mirė, užkasė jį savo sodybos malkinėje. Kai po kelių dienų jai paskambino iš R.Radzevičiaus darbovietės, slavikietė teigė pasakiusi, kad ji vyrą išvijo iš namų ir šis išėjo, o kur – nežinanti. Kai praėjusių metų rugsėjo 3 dieną pas ją atvyko policijos darbuotojai su šunimi, ji jiems prisipažinusi, kad malkinėje yra užkastas R.Radzevičiaus lavonas.

Teismas I.Jociuvienės parodymais nepatikėjo, nes jie buvo labai nenuoseklūs ir prieštaringi, ji nekartą juos keitė, o vėliau nužudymu apkaltino visiškai su tuo nesusijusį asmenį. Mat tiek areštinėje budėję policininkai, tiek tuo metu su jais buvęs sulaikytas asmuo, patvirtino, jog moteris įkalbinėjo J.V. prisiimti kaltę dėl nužudymo. Teismo medicinos ekspertas konstatavo, kad R.Radzevičius buvo ne tik sužalotas aštriu daiktu bei sumuštas, bet ir pasmaugtas rankomis suspaudus kaklą. Kaltinamoji nusikaltimą padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

Kauno apygardos teismas I.Jociuvienę pripažino kalta ir skyrė jai 14 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią ši turės atlikti pataisos namuose. Į bausmę įskaičiuotas ir laikas nuo 2012 metų rugsėjo 3 dienos iki 2013 metų spalio 7 dienos, kurį ji praleido  suėmime. Be to, dviems R.Radzevičiaus sūnums ir įsūniui ji privalės atlyginti po 50 tūkst. litų neturtinės žalos, o vienam dar sumokėti ir 2 tūkst. 176, 66 litų kompensaciją laidojimo išlaidoms padengti.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px