Nauji žemės nuomos mokesčių tarifai

Iki šių metų lapkričio 15 d. rajono gyventojai privalo sumokėti žemės nuomos mokesčius už valstybinę žemę, išnuomotą ne aukciono būdu. Rajono savivaldybės tarybos sprendimu nustatyti nauji mokesčių tarifai.

Už žemės ūkio paskirčiai išnuomotą žemę – 3,0 proc. žemės vertės; kitoms reikmėms išnuomotą žemę – 2,5 proc. žemės vertės; žemei prie daugiabučių namų – 1 proc. žemės vertės; apleistai ir nenaudojamai visų paskirčių žemei – 4 proc. žemės vertės. Nuo žemės nuomos mokesčio atleidžiami mokėtojai, kurių mokėtinas mokestis neviršija 2 eurų. Žemės nuomos mokesčio nereikia trejus metus mokėti verslo įmonėms, pasirašiusioms investicijų sutartis dėl verslo plėtros Šakių miesto pramonės teritorijos zonoje.
 
Rajono seniūnai iki rugpjūčio 1 d. savivaldybei turi pateikti informaciją apie išnuomotus, bet nenaudojamus arba apleistus visų paskirčių žemės sklypus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px