Investuotojų planuose – gamyklos statyba miesto pramoninėje zonoje

investuotojai
Nuotr. Iš kairės: Mantas Puskunigis, Donatas Varnauskas, UAB „Nemira“ komercijos direktorius Arminas Liubinas  ir Paulius Puskunigis iš rajono vadovų išgirdo pažadus sudaryti tinkamas sąlygas verslo investicijoms į rajoną pritraukti.


Violeta SEREDŽIUVIENĖ

Kaune įsikūrusi UAB „Nemira“, gaminanti medinius skandinaviško tipo namelius ir plečianti gamybos apimtis, nuo rugpjūčio 1d. atidarys savo gamyklos padalinį Šakiuose. Pasak bendrovės komercijos direktoriaus Armino Liubino, tai tik pirmas žingsnis ir žvalgytuvės rimtesnių investicijų link. Jei viskas klosis pagal numatytus planus, po dvejų metų Šakių laisvojoje pramoninėje zonoje turėtų pradėti veikti moderni gamykla.

Kauniečiai verslininkai Šakiais susidomėjo neatsitiktinai. Pasirodo, šioje įmonėje dirba nemažai mūsų rajono gyventojų. „Jau įsitikinome, kad dešimt šakiečių dirba taip, kaip dvidešimt kauniečių“, – pagyrimo žodžių zanavykams negailėjo komercijos direktorius A. Liubinas. Įmonėje dirbantis šakietis Donatas Varnauskas bei rajono savivaldybės tarybos nariai Paulius Puskunigis ir Mantas Puskunigis bendrovės savininkus, planuojančius plėsti gamybos apimtis, būtent ir paskatino investicijas nukreipti į Zanavykijos sostinę. Liepos 14 d. šakiečiai „Nemiros“ komercijos direktorių A. Liubiną atlydėjo į susitikimą su rajono savivaldybės administracijos vadovais. Ne paslaptis, jog investuotojų ir naujų darbo vietų rajonas laukia lyg gaivaus oro gūsio, tad svečius įdėmiai išklausė rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, vicemeras Bernardinas Petras Vainius bei administracijos direktorius Dainius Grincevičius.
Kaip pastebėjo komercijos direktorius A. Liubinas, bendrovė sėkmingai bendradarbiauja su Švedijos investuotojais. Kauniečių gaminami skandinaviški mediniai nameliai itin paklausūs, tad Šiaurės Europos rinka kol kas nepasotinama. Nuo šių metų pradžios bendrovė intensyviai plečia gamybos apimtis, didina darbuotojų skaičių.

Visa produkcija iškeliauja į Skandinavijos šalis

„Gaminame skandinaviško tipo namelius, kurie yra itin populiarūs Švedijoje. Be jokių biurokratinių barjerų, gavus leidimą statybai, toks namelis jau po mėnesio gali stovėti sklype šalia gyvenamojo namo. Populiariausi 25 kv. m ploto nameliai. Juos švedai mėgsta nupirkti savo suaugusiems vaikams, kurie ne iš karto gali įsigyti nuosavą būstą ar susimokėti už buto nuomą. Vėliau šie nameliai gali būti sėkmingai išnuomojami. Tokio tipo nameliuose Švedijoje apgyvendinami emigrantai, socialiai remtini žmonės“, – apie įmonės gaminamą produkciją pasakojo A. Liubinas. Iš atskirų modulių pagamintas ir surinktas medinis namas būna visiškai įrengtas, su virtuvės baldais, visa reikalinga santechnikos įranga. Tvarkingai supakuotas gaminys specialiu transportu nuvežamas užsakovams ir pastatomas į vietą. Pasak komercijos direktoriaus, namo savininkui tereikia pasistatyti savo lovą ir televizorių. Standartinis pigiausias medinis 25 kv. m ploto namelis su dviejų šlaitų stogu ir įrengtu elektriniu šildymu kainuoja 19 tūkst. eurų (be PVM).

„Tai – pagrindinis mūsų įmonės produktas. Turime savo projektavimo biurą, kur dirba architektai ir konstruktoriai, kuriantys projektus pagal švediškus standartus. Dabar projektuojame 45 kv. m namuką ir daugiabutį“, – sakė svečias. Jis pastebėjo, jog Lietuvoje kol kas niekas nėra pareiškęs noro nusipirkti tokį skandinaviško tipo namą.

Apie rimtus ketinimus kalba konkretūs darbai

Kauniečiai verslininkai jau yra išsinuomoję Šakiuose gamybines patalpas ir nuo rugpjūčio 1 d. ketina pradėti standartinių namelių gamybą. Šiais metais Kaune esančioje gamykloje ir naujajame Šakių padalinyje iš viso planuojama įdarbinti apie 100 darbuotojų. Bendrovės atstovas A. Liubinas neabejoja, jog pavyks rajone rasti norinčių atsakingai dirbti ir suburti kvalifikuotų specialistų komandą. Ketinama pagalbos kreiptis į darbo biržą, naudotis darbuotojų kvalifikacijos kėlimo centrų paslaugomis. Darbdaviai svarsto, jog savo darbuotojams ateityje galės pasiūlyti ir gyvenamąjį plotą, kadangi įmonėje dirba ir į darbą kasdien važinėja ne tik šakiečiai, bet ir Jurbarko bei Vilkaviškio rajonų gyventojai. Įmonės darbuotojai yra aprūpinami darbiniais rūbais ir nemokamai maitinami.

Artimiausiuose įmonės investiciniuose planuose – apie 5 tūkst. kv. m  gamybinį plotą užimančios naujos modernios gamyklos statyba Šakiuose. Įgyvendinus įmonės plėtros planus, iš viso Kauno ir Šakių gamybiniuose cechuose būtų įdarbinta apie 250 darbuotojų. Verslininkai tikisi sėkmingai bendradarbiauti su vietos įmonėmis, užsiimančiomis medienos apdorojimu ir gamyba.

Pramoninėje zonoje – pirmieji investuotojai

Šiuo metu pagrindinis UAB „Nemira“ vadovų rūpestis – sklypo, kuriame galėtų prasidėti gamyklos statybos darbai, paieškos Šakiuose. Verslininkų akys krypsta į Šakių miesto pramoninėje zonoje esančius sklypus. Kaip pastebėjo rajono savivaldybės meras E. Pilypaitis, pramoninėje zonoje sklypai suformuoti, tačiau susiduriama su tam tikromis problemomis. Pirminiame projekte buvo numatyta aplinkkelio tiesimas, tačiau dabar jau aišku, kad iš Europos Sąjungos fondų lėšų šiam projektui nebus skirta. Prieš trejus metus pramoninėje zonoje suprojektuoti sklypai verslui nėra patrauklūs, tad kol kas visi laisvi. Bendrovės komercijos direktorius A. Liubinas kartu su jam talkinančiais šakiečiais lankėsi šioje teritorijoje – žolynais apaugusi teritorija jo neišgąsdino. Jokių ypatingų sąlygų verslininkai nekelia. Svarbiausias reikalavimas – produkciją gabenančiai specialiai technikai būtina asfaltuota kelio danga.

Rajono savivaldybės meras E. Pilypaitis ir kiti administracijos atstovai, susipažinę su verslininkų investiciniais planais ir poreikiais, patikino neabejojantys investicinio projekto nauda rajonui ir pažadėjo atlikti visus namų darbus – išspręsti privažiavimo prie sklypo įrengimo, komunikacijų nutiesimo, apšvietimo ir kitus klausimus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.