Domėjosi renovacijos procesu

renovacija radiatoriai
Nuotr. Siekiant energetinio efektyvumo keičiama daugiabučių namų šildymo sistema, atliekami kiti darbai.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusią savaitę pasižvalgyti, kaip vyksta daugiabučių namų atnaujinimo darbai V. Kudirkos g. 80 ir 82 B gyvenamuose namuose, išsiruošę rajono vadovai susitiko su rangovais, išklausė gyventojų pageidavimų. Su renovuojamais objektais supažindino UAB „Šakių komunalinis ūkis“ inžinierius Giedrius Pulokas.

Susitikę prie renovuojamų daugiabučių V. Kudirkos gatvėje rajono savivaldybės vicemeras Bernardinas Petras Vainius ir administracijos direktorius Dainius Grincevičius kartu su G. Puloku pirmiausiai diskutavo apie 80 numeriu pažymėto daugiabučio namo fasado spalvas. Anot G. Puloko, ramios pastelinės spalvos harmoningai dera. Jis patikslino, kad dėl spalvų parinkimo nuolat iškyla diskusijų, specialistas įsitikinęs, kad namų spalvų planas turėtų būti numatytas miesto vizijoje. Alternatyva – turi būti išlaikytos spalvos, vyravusios iki namo renovacijos.

„Architektai turi savo viziją, o gyventojai apie fasado spalvą išsako savo nuomonę. Manau, kad kokia spalva namui tinka, turi būti aptarta prieš pradedant renovaciją“, – svarstė B. P. Vainius.

Pro V. Kudirkos g. 80 daugiabučio langą žvelgęs gyventojas pradėjo reikšti nepasitenkinamą dėl, pasak jo, nekokybiškai įstatyto balkono. Žmogus skundėsi kyšančiomis vinimis. Kita gyventoja priekaištavo, kad bute galimai per lubas teka vanduo. G. Pulokas patikino, kad lankydamasis renovuojamuose objektuose, sulaukia įvairių gyventojų priekaištų, pavyzdžiui, dėl aptaškytų langų, kuriuos rangovams tenka nuplauti. Jis žadėjo ir šį kartą reaguoti į gyventojų pretenzijas. Pasak inžinieriaus, šito namo renovacijos darbai užsitęsė apie mėnesį, nes tiekėjai laiku nepristatė plastikinių langų bei balkonams įrengti reikalingų medžiagų. Pasirodo, langų pasirinkimas ir keitimas taip pat kelia papildomų rūpesčių, kadangi neseniai pasikeitę langus gyventojai juos nori pasilikti. Vicemeras teiravosi, ar virš langų sumontuoti vandens nulašėjimo profiliai, taip pat domėjosi namo renovacijos techninę priežiūrą vykdančios įmonės darbu. Atkreiptas dėmesys į tai, kad jau dabar stiprus lietus aptaškęs namo fasadą.

Apžiūrint kitą renovuojamą namą (V. Kudirkos g. 82 B), prisijungė ir namo bendrijos pirmininkas Juozas Urbaitis, kuris rajono vadovams pirmiausiai nurodė daugiabučio kiemo problemą, juk nuo 1979 metų nekeista betoninė kiemo danga. Deja, iš renovacijos projekto lėšų tokių remonto darbų atlikti negalima, todėl gyventojai viliasi sulaukti pagalbos iš savivaldybės. G. Pulokas pastebėjo, kad šio namo investiciniame projekte nenumatytas drenažo sistemos atnaujinimas. Čia taip pat iškilo problemų dėl balkonų atnaujinimo, nes dauguma gyventojų jau yra įstiklinę balkonus, tad užsakovams ir projektuotojams tenka aiškinti gyventojams, jog reikia bendro susitarimo, kad namas atrodytų patraukliai. Tiek užsakovai, tiek rangovai pabrėžė, kad namo bendrijos pirmininko dalyvavimas renovacijos procese yra labai svarbus – keičiant šildymo sistemą reikia eiti į butus, bendradarbiauti su žmonėmis.

Namo bendrijos pirmininko J. Urbaičio teigimu, gyventojai koregavo investicinį planą atsižvelgdami į finansines galimybes, juolab kad name gyvena daug pensinio amžiaus žmonių. Šio namo renovacija turėtų būti užbaigta rugsėjo mėnesį, tačiau galutinė data priklausys nuo to, ar bus palankūs orai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.