Pataria, kaip išvengti paukščių gripo

Prasidėjus rudeninei paukščių migracijai, Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai nurodo paukščių laikytojams priemones, kurios padėtų išvengti paukščių gripo.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atkreipia visų paukščių laikytojų dėmesį, kad prasidėjusi rudeninė laukinių paukščių migracija didina galimybę paukščių gripo virusui patekti į paukštides. Rizika didėja ir dėl to, kad paprastai rudeninė migracija trunka ilgiau nei pavasarinė. Intensyviausia ji būna nuo rugsėjo iki spalio vidurio.
 
„Primename paukščių laikytojams, kad rugsėjo ir spalio mėnesiais naminius paukščius reikia laikyti uždarose patalpose, stengtis išvengti kontaktų su laukiniais migruojančiais paukščiais, naminių paukščių laikymo vietose nereikėtų leisti lankytis pašaliniams asmenims, paukščių girdymui nenaudoti vandens iš atvirų vandens telkinių“, – kalbėjo Šakių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas, valstybinis veterinarijos inspektorius Artūras Šimkus.
Pasak veterinarijos specialistų, paukščių gripu užsikrėtę paukščiai būna apatiški, nejudrūs, tupi nuleidę sparnus, nekoordinuoja judesių, nelesa, nededa kiaušinių, sunkiai kvėpuoja, jiems pamėlsta skiauterė, barzdelė, patinsta galvos ir kaklo audiniai, kojų odoje gali matytis kraujosruvos.

Gyventojams, radusiems nugaišusį laukinį paukštį, reikėtų jo neliesti, o apie tai pranešti Šakių valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai arba Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu 8 800 40 403.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px