Primena, kad reikia atnaujinti ūkinių gyvūnų duomenis

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Marijampolės departamentas primena, kad kiekvienas ūkinių gyvūnų laikytojas privalo ženklinti, registruoti laikomus ūkinius gyvūnus ir tvarkyti jų apskaitą.

VMVT Marijampolės departamento vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Vidas Matulevičius informuoja, kad duomenis apie bandomis registruotus ūkinius gyvūnus, išskyrus kiaules, laikytojas turi registruoti ne rečiau kaip du kartus per metus, kiekvieno pusmečio sausio ir liepos mėnesiais. Kiaulių laikytojai per einamųjų metų kiekvieno ketvirčio pirmąjį mėnesį (sausį, balandį, liepą, spalį) privalo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) elektroninėje informacinėje sistemoje suvesti ar pagal susitarimą pateikti veterinarijos paslaugų teikėjui arba VMVT teritoriniam padaliniui duomenis apie kiaulių laikymo vietą, bandos Nr., laikomų kiaulių skaičių, užpildydami GŽ-1 formą.
 
„Bitininkai, siekdami apsaugoti savo laikomas bites nuo kenksmingo augalų apsaugos produktų poveikio, privalo pažymėti registruoto bityno bičių laikymo vietas ŽŪIKVC elektroninėje informacinėje sistemoje. Pateiktos deklaracijos galioja tik einamaisiais metais. Ūkinių gyvūnų laikytojas gyvūnų judėjimo ir kaitos įvykius ŽŪIKVC elektroninėje informacinėje sistemoje turi registruoti ne vėliau kaip per septynias kalendorines dienas“, – praneša VMVT specialistas ir kviečia visus gyvulių laikytojus laiku deklaruoti bandomis laikomus ūkinius gyvūnus (kiaules, paukščius, bites, elnius, danielius ir kitus ūkinius gyvūnus),  taip pat nepamiršti ir registruoti gyvūnų judėjimo įvykius per septynias kalendorines dienas. Individualiais identifikavimo ausų įsagais ženklintus ūkinius gyvūnus ir jų įvykius registruoti ir pranešti ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas.

Veterinarai primena, kad tik tinkamai paženklintų ir laiku užregistruotų ūkinių gyvūnų laikytojai nelaimės (gyvūnų užkrečiamosios ligos) atveju turi teisę į valstybės paramą dėl patirtų nuostolių kompensavimo likviduojant ligą.

„Draugo“ inf.                                                                    

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.