Zanavykų bankelis pripažintas geriausiu tarp kitų kredito unijų

pukinskiene4Asta GVILDIENĖ

Gruodžio 13 dieną Lietuvos banko valdybai apribojus Nacionalinės kredito unijos veiklą ir paskyrus laikinąjį administratorių, savo lėšų saugumu susirūpino ir kitų šalies kredito unijų klientai. Tarp jų ir kredito unijos Zanavykų bankelis nariai. Tačiau valdybos pirmininkė Aušrelė Pukinskienė nuramino visus ir patvirtino, kad jokio pavojaus lėšų saugumui nėra ir Zanavykų bankelis kaip veikė, taip ir toliau veikia.

Nuotr. A.Pukinskienė paaiškino, kad Nacionalinė kredito unija nebuvo Lietuvos centrinės unijos dalis, kuriai priklauso ir Zanavykų bankelis, todėl jos veiklos sustabdymas mums neturi jokios įtakos.

Įvertins finansinę būklę

Iki sausio 31 dienos apribojus Nacionalinės kredito unijos veiklą, ji laikinai negalės teikti finansinių paslaugų, įskaitant ir indėlių grąžinimą, kol laikinasis administratorius įvertins Nacionalinės kredito unijos finansinę būklę. Sprendimas apriboti šios kredito unijos veiklą ir paskirti laikinąjį administratorių priimtas įvertinus jos rizikingą paskolų teikimo ir indėlių laikymo veiklą ir nustačius teisės aktų pažeidimus. Be to, Vilniaus teismas penktadienį leido suimti du finansinėmis machinacijomis įtariamus buvusius Nacionalinės kredito unijos vadovus, kurie, pasak Zanavykų bankelio valdybos pirmininkės akivaizdžiai ir akiplėšiškai apgaudinėjo savo klientus.
 
Sąsajų su Nacionaline kredito unija neturi

A.Pukinskienės teigimu, Zanavykų bankelis jokių sąsajų su Nacionaline kredito unija, veikiančia Vilniaus regione, neturi. Jis priklauso Lietuvos centrinei kredito unijai, įsikūrusiai Kaune ir vienijančiai 63 šalies kredito unijas. Kitos unijos, tarp jų ir Nacionalinė kredito unija, yra laisvos ir nepriklausomos. Žmones, pasak Zanavykų bankelio valdybos pirmininkės, tas įmantrus, skambus pavadinimas ir suklaidino, ir suglumino, tačiau jis nieko bendro neturi su Lietuvos centrine kredito unija. „Skambučių penktadienio ryte buvo daug, tačiau visuotinės panikos ar streso nebuvo, finansinių nuostolių nepatyrėme, nes indėlių žmonės nepuolė nutraukinėti, nors buvo tokių, kurie persivedė pinigus į kitus bankus, - pasakojo A.Pukinskienė. - Tačiau tai buvo nedidelės sumos, kurios bankelio rodiklių nepakeitė ir ankstesnės veiklos nesutrikdė. Visiems besidomintiems ir skambinantiems  klientams paaiškinome, kad Nacionalinė kredito unija nebuvo mūsų Lietuvos centrinės unijos dalis, tad ir jos veiklos sustabdymas mums neturi jokios įtakos.“

Zanavykų bankelio rodikliai – aukščiausi

Pasak A.Pukinskienės, Zanavykų bankelio aktyvai siekia daugiau nei 50 mln. litų, todėl tenka mokėti didesnius mokesčius į stabilizacijos ir likvidumo fondus. Automatiškai didesni draudimai ir įvairūs piniginiai pervedimai Lietuvos centrinei unijai, kurie garantuoja narių indėlių ir grąžinimo saugumą. „Kol kas mes nenukritome žemiau 50 mln. litų ribos. Jaučiamės stabilūs ir tvirti, - atviravo valdybos pirmininkė. – Tad, jei pora mln. litų fondas būtų sumažėjęs, tai irgi nebūtų buvusi bėda. Iš tiesų, tokios situacijos - puiki galimybė pasitikrinti, kiek esame vertinami savo klientų. Narių bendravimas ir pasitikėjimas mumis mums yra didžiausia vertybė. Todėl pasijutome stiprūs ir tvirti netgi ir tokioje situacijoje.“ Be to, reikėtų pasidžiaugti, kad mūsų Zanavykų bankelis šiais metais parodė geriausius rodiklius tarp visų 63 unijų ir buvo pripažintas geriausiu. „Septynis iš dvylikos mėnesių Zanavykų bankelis 2012 metais užėmė aukščiausią - A reitingą (žemiausias šioje vertinimo sistemoje E reitingas). Pagal paskolų portfelio kokybę ir kitus rodiklius akivaizdžiai visus metus lyderiavome, todėl ir buvome pripažinti geriausiais, - teigė A.Pukinskienė. – Tai ilgo ir kruopštaus darbo rezultatas. Esame ir dirbame savo bendruomenei. Milijonų neturime, tačiau remiame įvairius renginius ir projektus – norime ne tik dirbti pelningai, bet ir pasidalyti savo pelnu su kraštiečiais.  Esame stabilūs, atsakingi ir sąžiningi, kaip ir buvome iki šiol, garantuojame indėlių saugumą bei finansinę ramybę visiems mūsų unijos klientams ir nariams.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.