Atnaujintose patalpose bursis miestelio bendruomenė

lekeciai patalpos bendruom
Nors ir negausiai susirinkęs lekėtiškių būrelis džiaugėsi atnaujintomis Lekėčių bendruomenės centro patalpomis, kūrė ateities planus bei vylėsi, kad į jas pritrauks ir daugiau miestelio gyventojų. D. Pavalkio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį penktadienį nors ir negausus lekėtiškių būrelis į įkurtuves rinkosi atnaujintose Lekėčių bendruomenės centro patalpose. Šios gražios iniciatyvos sumanytojas, bendruomenės valdybos narys lekėtiškis Dainius Venckūnas sako, kad atnaujintos patalpos galbūt bus stimulas dažniau susirinkti, suburs daugiau žmonių įvairioms veikloms.

Lekėčių bendruomenės centras įsikūręs Ateities gatvėje, pastate, kur įsikūrusios ir visos pagrindinės miestelio įstaigos: seniūnija, biblioteka, ambulatorija, ugniagesiai.

Vėlyvą penktadienio vakarą čia jau būriuojasi Lekėčių aktyvas – Milda Ratomskienė, Vaida Brazaitienė, Dainius Venckūnas. Tai šio žmogaus iniciatyva ir buvo atnaujintos bendruomenės centro patalpos. Kol renkasi lekėtiškiai, šnekučiuojamės apie šią gražią iniciatyvą. D. Venckūnas pasakoja, kad iki šiol bendruomeniečiai naudojosi šiomis patalpomis, tiksliau, viena patalpa, tačiau nebuvo buitinių patalpų, be kurių ir visų veiklų vykdyti nebuvo įmanoma.

„Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras visada mielai visus įsileidžia į savo patalpas, bet savas kampas visada geriau“, – kalbėjo Dainius.

Atskubėjęs miestelio seniūnas Ričardas Krikštolaitis priduria, kad anksčiau patalpose buvo įrengtas ir sanitarinis mazgas, bet šios patalpos atiteko ugniagesiams. Seniūnas dar patikslino, kad dalį lėšų patalpų remontui skyrė ir seniūnija – apie 1200 eurų (iš 1,2 proc. GPM).

„Labai laukėm šių patalpų, susirinkom toks mažas branduolėlis, bet tikimės, kad šitų Lekėčių bendruomenės patalpų durys bus atviros visiems ir mūsų ratas tik didės“, – kalbėjo bendruomenietė M. Ratomskienė ir pakvietė visus užeiti į atnaujintas patalpas pridurdama, kad nors patalpos jau anksčiau buvo pašventintos, bet šie „atnaujinti namai nusipelnė pakartotinio švento prisilietimo“.

O kokios iškilmės be parapijos klebono Ričardo Kmito. Tai jis, seniūnas R. Krikštolaitis, D. Venckūnas pirmiausiai ir perkerpa simbolinę juostelę ir tuomet visi pakviečiami užeiti. Atnaujintus bendruomenės namus laimindamas klebonas linkėjo dvasinės palaimos, bendrystės.

Miestelio seniūnas R. Krikštolaitis taip pat pasidžiaugė, kad bendruomenės patalpos prasiplėtė.

„Man atrodo, kad šitas remontas, atsiradusios papildomos patalpos daugiau suburs bendruomenę, bus drąsiau, kur rinktis. Bus galbūt ir noro daugiau žmonių čia rinktis. O susirinkus visuomet kyla daugiau minčių, ką prasmingo nuveikti miestelio labui. Noriu padėkoti D. Venckūnui, kuris buvo šito sumanymo iniciatorius ir vykdytojas, ir visiems susirinkusiems, kuriems nėra vienodai, kas yra Lekėčiuose, kad jums rūpi ir mūsų miestelio reikalai“, – kalbėjo miestelio seniūnas.

Pakviestas žodį tarti D.Venskūnas pirmiausiai padėkojo seniūnui už skirtas papildomas patalpas įsirengti virtuvėlei bei tualetui.

„Labai tikiuosi, kad bus tas proveržis ir rinksimės į atnaujintas patalpas daugiau bendruomeniečių ir dažniau. Daugiau sėdėsime prie bendro stalo, daugiau diskutuosime, galbūt subursime tuos žmones, kurie iki šiol nedrįsdavo ateiti. Tiek pensinio amžiaus žmones, kurie norėtų galbūt susitikti, tiesiog pasėdėti, šachmatais pažaisti ar apie politiką pašnekėti. Be abejo, ir jaunimas rastų čia vietą įvairioms veikloms, – kalbėjo D. Venckūnas. – Dėkoju visiems prisidėjusiems, tiek parėmusiems finansiškai, tiek prisidėjusiems darbais.“

O kokia šventė be muzikos, kartu padainuoti kvietė Deimantė Balčiūtė bei Erikos Lukšienės suburtos merginos. Kol skamba dainos, prašome Dainių aprodyti atnaujintas patalpas. Vyriškis pasakojo, kad anksčiau jose buvo seniūnijos sandėliukas įvairiems įrankiams laikyti, bet bendruomenei paprašius ir paaiškinus seniūnui, kad šios patalpos labai reikalingos bendruomenei – seniūnas leido jas remontuoti. Anot D. Venckūno, virtuvėlėje ir tualeto patalpose buvo išvedžioti santechniniai mazgai, įsigytas šaldytuvas, pagaminti vietinio meistro virtuvės baldai.

„Svarstom ateityje įrengti ir dušą, dažnai Lekėčius aplankantys prašosi ir nakvynės, tad dabar mielai priimsim“, – svarsto D. Venckūnas ir neslepia –  patalpų remontas užtruko, o ir atsiėjo nemažai.

„Dabar svarbiausia, kad išjudintume miestelio žmones, kad šie ateitų čia. Nors yra nemažai skeptikų, bet mes kuriam tarsi stimulą... Šiandien susirinko nedidelis toks mūsų ratukas. Kiti užsiėmę, kiti galbūt nedrąsūs, neatėjo. Bet reikia, manau, tam laiko. Mano galvoje jau potencialių renginių sąrašas: galima jau virtuvėje kažką kepti, margučius marginti. Ruošiamės daryti kalėdinių vainikų pynimo vakarą, pakviesiu į susitikimus su žymiais šalies žmonėmis. Mes jau turim kur susirinkti“, – optimizmo neslėpė D. Venckūnas.

Optimizmas neblėso ir kitų tą vėlų penktadienio vakarą susirinkusių lekėtiškių veiduose – prie arbatos puodelio jie dar ilgai šnekučiavosi, kūrė ateities planus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.