Tauragiškė laimėjo purvinų šokių maratoną (FOTO)

maratonasLiepos 23 dienos vakarą šiuolaikinės muzikos ritmai kone po aštuonerių metų pertraukos vėl atgaivino Girėnų tvenkinio pusiasalio gyvenimą. Čia vykusiame purvinų šokių maratone tarpusavyje rungėsi aštuoni jaunuoliai, kad išsiaiškintų, kas yra geriausias, ištvermingiausias šokėjas.
 
Nuotr. Praėjusį penktadienį Girėnų kaimo tvenkinyje vyko purvinų šokių maratonas. Jame dalyvavo 8 dalyviai.
 
Praėjusį penktadienį po atviru dangumi Girėnų tvenkinio pusiasalyje vyko purvinų šokių maratonas. Specialiai šokiams paruoštoje vietoje, iškastoje duobėje, kurioje buvo suklampotas dumblas, šeštą valandą vakaro startavo aštuoni maratono dalyviai iš Šakių, Marijampolės, Tauragės. Šokėjams energijos ir drąsos išties netrūko. Jie šokių judesiais kaip įmanydami audrino susirinkusią publiką. Mat tai turėjo įtakos komisijos sprendimui paskelbiant nugalėtojus. Netrukus pasirodęs grėsmingai dangų raižantis žaibas neišgąsdino purvinų šokių maratono dalyvių. Šešias valandas trukusiame šokių maratone finišavo penki šokėjai. Trys dalyviai, dėl įvairių priežasčių iš komisijos gavę įspėjimus, buvo diskvalifikuoti.
 
 
Šokių dalyvių pasirodymus vertino komisijos nariai: šokių mokytoja Laura Saunorienė, jaunimo aktyvistas Martinas Eimutis, paskutinio šokių maratono nugalėtoja Dovilė Lenčiauskaitė. Taigi, pasibaigus šokiams skirtam laikui, vidurnaktį buvo paskelbti nugalėtojai, kuriems buvo išdalyti specialūs prizai. Pirmąją vietą laimėjo Justė Eskytė iš Tauragės. Jai atiteko penkių šimtų litų vertės čekis. Džiaugsmo neslėpdama pirmosios vietos laimėtoja J. Eskytė sakė, jog tikėjosi laimėti šį konkursą. Šokti mėgstanti mergina tikino, kad tokiame renginyje ji dalyvavo pirmą kartą. „Šokti purve nėra labai lengva, bet pasistengus įmanoma šokti ir nugalėti. Renginio pabaigoje truputį sušalau“,- įspūdžiais dalijosi tauragiškė. Jei dar kada pasitaikytų galimybė dalyvauti panašiame konkurse, mergina sakė, jog būtinai jame dalyvautų.

Purvinų šokių konkurse antrąją vietą iškovojo šakiškis Saulius Guoga, kuriam buvo įteiktas trijų šimtų litų vertės čekis. Trečioji vieta atiteko šakietei Bernadetai Domeikaitei. Ji laimėjo dviejų šimtų litų piniginį prizą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.