Moterų gimtadienyje – šauniausių profesijų vyrai

renginysGintarė MARTINAITIENĖ

Lapkričio 27 dieną Šakių kultūros centre vyko jau šeštasis Šakių moterų veiklos klubo gimtadienis. Jo metu moterys pakvietė į dar vieną nuotaikingą renginį. Čia savo išmonę, talentus, šmaikštumą atskleidė penkių skirtingų profesijų vyrai.

Nuotr. „Šauniausiųjų profesijų klube“ savo išmonę ir talentą demonstravo: (iš kairės) ugniagesys gelbėtojas, policininkas, gydytojas, kelininkas ir fotografas.

„Šauniausių profesijų klubas“ – taip šiais metais vadinosi veiklių moterų suorganizuotas renginys, kuriame savo jėgas išbandė penkių profesijų vyrai: ugniagesys gelbėtojas Rolandas Pavalkis, policininkas Mindaugas Gylys, kelininkas Audrius Mozūraitis, gydytojas Vaidas Balčiūnas ir laikraščio „Draugas“ fotografas – videoreporteris Darius Pavalkis. Su vyriškiais scenoje kartu pasirodė ne tik Moterų veiklos klubo narės, bet ir dainininkė, dabar Seimo narė Donalda Meiželytė, verslininkas Mečislovas Subelis. Jie atliko ne vieną gerai žinomą dainą, kartu šmaikštavo, nepalikdami abejingų salėje.
 
Geros nuotaikos, šmaikštumo ir netikėtų pasirodymų renginio metu netrūko. Nors nebuvo renkamas šauniausios profesijos atstovas, išradingumo dalyviams netrūko. Pristatydami savo profesiją vyrai rodė savo darbo priemones, pasakojo, kaip jomis naudotis, vardijo darbo trūkumus ir privalumus. Kelininkas A. Mozūraitis, visus stebinęs savo iškalba, juokavo, kad kartą pradėjęs dirbti kelininku negali sustoti visą gyvenimą, nes tai esą tokia įdomi ir nepakartojama profesija. Policijos pareigūnas M. Gylys šmaikštavo, kad eidamas kur nors su draugu, jam liepia eiti pirmajam, nes jeigu kas ne taip, tai jis už draugą atkeršys – juk pareigybė leidžia. Gydytojas V. Balčiūnas renginio dalyvius „gydė“ Anatolijaus Kašpirovskio metodais, kurie daugeliui kėlė juoką. Fotografas D. Pavalkis, pristatydamas savo profesiją, demonstravo darbo rezultatą – nuotraukas, kurios geriausiai atspindi tai, ką jis daro. „Sakyčiau, kad ne aš, bet mane pasirinko fotografija. Tiesiog gyvenime mes atsiduriame ten, kur ir turime būti. Taip yra ir su mano darbu bei fotografavimu“, - kalbėjo jauniausias „Šauniausių profesijų klubo“ dalyvis.

Žinoma, jauniausias - nereiškia blogiausias. Tuo renginio žiūrovai įsitikino, kai dalyviai demonstravo savo talentus. Gydytojas V. Balčiūnas dainavo su Violeta Bosaite, pareigūnas M. Gylys taip pat stebino muzikiniais sugebėjimais ir publikos prašomas su Violeta Simonavičiene atliko dar vieną dainą. Ugniagesys gelbėtojas R. Pavalkis susirinkusiesiems pasakojo šmaikščius anekdotus apie savo profesiją, kelininkas A. Mozūraitis, ne kartą išsiskyręs iškalbingumu bei humoro jausmu, dėstė istoriją apie išgelbėtą moterį kol suprato, jog tai tik sapnas. D. Pavalkis, norėdamas atskleisti savo talentą, su trimis merginomis sušoko tris skirtingus šokius.

Kaip kalbėjo Šakių moterų veiklos klubo narė Kristina Geršvaltaitienė, svarbiausia laiku suvokti tai, ko norime iš gyvenimo. Ji linkėjo ne tik „Šauniausių profesijų klubo“ dalyviams, bet ir visiems susirinkusiesiems daryti tai, ką mėgsta ir mėgti tai, ką daro. Renginyje pasirodžiusiems vyrams organizatorės įteikė ne tik Padėkos raštus už garbingą atstovavimą savo profesijai, bet ir rėmėjų įsteigtus prizus.

Belieka tikėtis, kad entuziazmu ir išradingumu stebinančios moterys tai darys ir ateityje. Jų organizuojami renginiai pritraukia didžiulį būrį gerbėjų. Ne ką mažesnio dėmesio nei šiųmetis buvo susilaukę ir ankstesnių metų renginiai, kai moterys rinko šauniausią močiutę, tėvuką, kolektyvą, porą ir pan. Šaunios moterys organizuoja šaunius renginius ir renka šauniausius iš šauniausiųjų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.