Jeigu atsirastų lėšų, šakiečiai eilėje stovėtų pirmieji

girdauskas vitasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Šakių savivaldybė nėra patekusi į tų laimingųjų tikslinių šalies savivaldybių sąrašą, kurioms 2014-2020 metais Vyriausybė yra numačiusi skirti tikslinį finansavimą infrastruktūros projektams įgyvendinti.
 
Nuotr. Rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas V. Girdauskas šakiečių nuomonės ir pasiūlymų, deja, nesulaukė.
 
Nepaisant tokios šakiečiams nepalankios situacijos, rajono savivaldybės administracija vilties nepraranda,- ji parengė preliminarų objektų sąrašą, kuriems būtų reikalingas tikslinis valstybės finansavimas. Todėl spalio 6 dieną Vidaus reikalų ministerijai buvo pateikta 2014–2020 metų Šakių miesto integruotos teritorijos vystymo programa. „Nors mes ir nepatekome į laimingųjų sąrašą, visgi manome, jeigu atsirastų likučių ar būtų gautos papildomos lėšos iš kitų programų, mes jau pirmieji stovėtume eilėje, nes turime savo programą ir gerai žinome, ko norime. Mes savo dokumentus pateikėme laiku ir aplenkėme net tas savivaldybes, kurioms tokia parama priklauso“,- sakė rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas. Savivaldybės parengtos miesto teritorijos vystymo programos finansiniai poreikiai siekia apie 9 mln. litų. Žinoma, pagal numatytą tvarką, tiek pat lėšų turėtų būti pritraukta iš kitų šaltinių.
 
Išsakyti savo nuomonę buvo pakviesti ir šakiečiai

Regioninės plėtros skyriaus vedėjas V. Girdauskas nusprendė, kad prieš pateikdamas 2014–2020 metų Šakių miesto integruotos teritorijos vystymo programą Vidaus reikalų ministerijai, norėtų išgirsti ir šakiečių nuomonę. Savivaldybės svetainėje spalio 2 dieną buvo paskelbta informacija, kviečianti šakiečius susipažinti su programa ir nurodyti viešuosius objektus bei erdves, kurių sutvarkymas, jų manymu, labiausiai padidintų Šakių miesto patrauklumą, padėtų kurti naujas darbo vietas ir prisidėtų prie aktualių viešųjų paslaugų teikimo. Savivaldybės svetainėje visuomenės svarstymui buvo pateiktas konkretus  projektų, siūlomų įtraukti į integruotų teritorijų vystymo programą, sąrašas. Į jį įeina Šakių miesto skvero rekonstrukcija, sutvarkant gretimų gatvių dangas ir  įrengiant apšvietimą. Kiti diskusijoms pateikti projektai - Šakių miesto J. Lingio parko ir Šakių miesto ežero pakrantės rekreacinės teritorijos rekonstrukcija. Ketvirtasis projektas - Siesarties upelio pakrantės rekreacinės zonos įrengimas. Regioninės plėtros skyrius visuomenės svarstymui taip pat pateikė dar keturis papildomus projektus: Šakių miesto kultūros centro modernizavimas; Šakių miesto centro gatvių dangų rekonstrukcija, įrengiant gatvių apšvietimą; Šakių miesto stadiono įrengimas; Lauko teniso ir riedutininkų aikštelės įrengimas prie Jaunimo kūrybos ir sporto centro.
 
Sulaukta tik vieno pasiūlymo

Kaip sakė Regioninės plėtros skyriaus vedėjas V. Girdauskas, visuomenės reakcija buvo beveik „nulinė“,- sulaukta  tik vieno pasiūlymo iš rajono Jaunimo reikalų tarybos atstovų. Kaip pastebėjo vedėjas, spaudžiant terminams, savo nuomonę  šakiečiai turėjo pateikti gana operatyviai, vos per kelias dienas. Gal tai ir turėjo įtakos tokiam menkam šakiečių aktyvumui. Parengta programa dar bus papildyta gautais Jaunimo reikalų tarybos pasiūlymais. Jaunimo atstovai norėtų, kad gyvenamajame kvartale būtų įrengtos vaikų žaidimų bei automobilių stovėjimo aikštelės. „Realiai visiems šiems planams pinigų nėra, kol kas tai tėra tik teorija: „Kaip būtų, jeigu būtų“. Žinoma, miesto skvero rekonstrukcijos pirmasis etapas jau realus, milijonas litų garantuotas, tačiau apie viso projekto užbaigimą ir reikalingas lėšas, jau kitas klausimas“,- neslėpė finansinių problemų V.Girdauskas, visgi gana optimistiškai vertinantis rajono galimybes.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.